Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:37 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Crucea doreşte să atragă fonduri europene pentru programele comunei

ro

20 Feb, 2017 00:00 805 Marime text
Pentru că bugetul de stat a fost aprobat de curând în Parlamentul României şi o să mai treacă ceva timp până când primăriile vor primi fondurile aferente, autorităţile locale aşteaptă să vadă pe ce sume se vor axa în vederea investiţiilor anuale.
 
Cu bani de la bugetul de stat, în mediul rural nu se pot face prea multe, din acest motiv se apelează la alte surse de finanţare. În primul rând, primarii speră să continue să atragă bani de la Uniunea Europeană, care să ajute la realizarea de investiţii în infrastructură. În comuna Crucea, în ultimii ani, s-au realizat mai multe proiecte atât în educaţie, cât şi programe sociale. S-a construit o grădiniţă nouă, care a devenit, în toamna anului trecut, funcţională, unitatea de învăţământ fiind dotată şi utilată la standarde europene.
 
De asemenea, Primăria Crucea are în vedere derularea unui proiect de extindere cu patru săli de clasă a liceului din localitate, ceea ce înseamnă o investiţie de circa 500.000 de euro. În ceea ce priveşte programele sociale, la Stupina funcţionează un cămin pentru bătrâni, unde persoanele în vârstă beneficiază de condiţii foarte bune de şedere. Gheorghe Frigioi, primarul comunei Crucea, susţine că mediul rural are nevoie de asemenea investiţii, deoarece oamenii, în cea mai mare parte, beneficiază de venituri precare şi trebuie sprijiniţi.
 
„Este necesar să derulăm investiţii utile pentru comunităţile noastre, să dispară această discrepanţă mare dintre oraşe şi mediul rural. Este nevoie de proiecte pentru sănătate, educaţie, cultură, să reabilităm drumuri, sisteme de apă. Pentru anul în curs, dorim să continuăm cu investiţiile aflate în derulare. În plus, ne dorim să reabilităm trei drumuri comunale, şi anume DC 70, 71 şi 72, care sunt pietruite, dar vrem să facem mai mult de atât. Este un proiect pe care vrem să îl realizăm cu fonduri guvernamentale, prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală. Continuăm să accesăm fondurile europene, pentru că bugetul propriu nu poate susţine lucrările mari“, a declarat Gheorghe Frigioi.
 
Tot în domeniul infrastructurii, Primăria Crucea mai intenţionează să asfalteze şi mai multe drumuri interioare în localităţile Băltăgeşti şi Gălbiori.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii