Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța a publicat titlul proiectului de hotărâre Procurorii DNA cer CLM Constanța să se constituie parte civilă în dosarul penal format după concursul cu bărci de mare viteză de pe lacul Siutghiol

ro

05 Jan, 2024 11:07 1052 Marime text



Primăria Constanța a publicat joi, 4 ianuarie a.c.titlul proiectului de hotărâre privind constituirea municipiului Constanța ca parte civilă în dosarul penal nr.94/P/2023 instrumentat de către Parchetul de  pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție  - DNA  - Serviciul Teritorial Constanța.

Deoarece nu se cunoaște conținutul proiectului de hotărâre, este posibil ca acesta să fie varianta înregistrată de USR Constanța la secretariatul CLM la începutul acestui an, fie varianta proprie, inițiată de primarul Vergil Chițac.




Astfel, cu o întârziere de o aproape o lună de zile, consilierii municipali ai orașului Constanța vor fi convocați să decidă dacă se constituie parte civilă în dosarul penal în care primarul Vergil Chițac, alături care calitate de inculpat, alături de Alin Vintilă, director executiv în cadrul Primăriei Constanţa și de Andrei Talpeş, preşedinte al Clubului Sportiv Municipal Constanţa, sunt urmăriți penal pentru mai multe fapte de corupție.

Amintim că, pe data de 4 decembrie, DNA a trimis o adresă prin care înștiințează Consiliul Local că se poate constitui ca parte civilă în dosarul penal în care primarul Chițac este cercetat penal pentru abuz în serviciu în cazul organizării concursului cu bărci de mare viteză de pe lacul Siutghiol din vara anului 2023. Prejudiciul estimat este în valoare de 1.720.000 lei.

După 25 de zile de la formularea adresei DNA către Consiliul Local, primarul Chițac a ținut să le transmită și el consilierilor un punct de vedere în care precizează că, din punctul său de vedere, suma cheltuită pentru evenimentul respectiv nu reprezintă un prejudiciu.
„Precizez că acuzațiile aduse subsemnatului sunt nefondate și nu a fost creat vreun prejudiciu bugetului local. Finanțarea a fost legală și evenimentul s-a realizat cu succes. Pentru aprobarea finanțării s-a emis hotarare a autorității deliberative a administrației publice locale, respectiv HCL nr. 162/2023 din 27.04.2023 a Consiliului Local al Municipiului Constanța...Hotărârea a fost votată cu o majoritate de 17 voturi, contrasemnată pentru legalitate, iar proiectul a fost avizat favorabil de cele 3 comisii de specialitate...Reiterez faptul că evenimentul s-a desfășurat cu succes în perioada 16-18 iunie 2023, suma finanțată a fost cheltuită pentru îndeplinirea obiectivului, motiv pentru care apreciez că nu există vreun prejudiciu adus bugetului local, lipsind astfel premisa pentru o constituire de parte civilă”, a transmis senin edilul.

Precizăm că atât consilierii locali USR cât și cei de la PSD au solicitat convocarea de urgență a Consiliului Local Municipal Constanța pe acest subiect.


Citește și:

Solicitarea a fost ținută 25 de zile în sertar!! Stelian Ion (USR)- „DNA a înștiințat CL Constanța că se poate constitui ca parte civilă într-un dosar penal în care este cercetat Chițac“ (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii