Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele CJC, Mihai Lupu - „Administrația locală a găsit soluția privind modernizarea infrastructurii rutiere în zona de Sud a Constanței”

ro

26 Jul, 2022 14:54 4460 Marime text


În județul Constanța au fost aprobate 107 obiective de investiții prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală de 1.056.253.869,65 lei. Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a publicat un mesaj prin care vorbește de două proiecte importante ce țin de modernizarea infrastructurii, care vor lega mai multe puncte cheie din Constanța.

„Vești bune pentru constănțeni, dar și pentru milioanele de turiști care vizitează Constanța.

[➡️] Două proiecte-cheie de modernizare a infrastructurii județene, în valoare de 140 de milioane de lei, realizate de Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, pentru Consiliul Județean Constanța, au primit finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

[➡️] Prin cele două proiecte vor fi realizate două rute ocolitoare, care vor decongestiona traficul în partea de Sud a județului, una dintre cele mai „sufocate” zone din Constanța.

[🔴] Proiectul de modernizare a DJ 393, tronsonul cuprins între localitățile Techirghiol și Arsa. Ruta ocolitoare va avea 23,65 de kilometri, iar valoarea proiectului este de 97.000.000 de lei.

[🔴] Proiectul de modernizare a DJ 391, tronsonul cuprins între localitățile Tuzla și Biruința. Ruta ocolitoare va avea 11,7 kilometri, iar valoarea proiectului este de aprox. 43.000.000 de lei.

[➡️] Cei 140 de milioane de lei (aprox. 28 de milioane de euro) obținuți de județul nostru prin cele două proiecte realizate de Asociația de Dezvoltare Durabilă reprezintă un sfert din suma totală primită de Constanța, pentru toate proiectele depuse de instituțiile publice din județ, pentru a fi finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

[➡️] Urmează, în perioada imediat următoare, semnarea contractului, procedura legală privind organizarea licitațiilor și începerea lucrărilor. Este pentru prima oară, în ultimii 30 de ani, când administrația locală a găsit soluția privind modernizarea infrastructurii rutiere în zona de Sud a Constanței. O zonă care afectează dramatic un număr mare de persoane, precum și activitatea economică a județului.

Proiectele noastre continuă, pentru că merităm cu toții o viață cel puțin decentă, aici, în Constanța”, a scris Mihai Lupu pe pagina sa de Facebook.

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii