Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu, precizări despre ruta ocolitoare către sudul litoralului

ro

13 Aug, 2019 00:00 3128 Marime text

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a făcut precizări cu privire la rutele ocolitoare către sudul litoralului. După ce primarul din Mangalia s-a plâns de gestiunea proastă a situaţiei privind traficul abundent pe DN 39, preşedintele CJ a precizat că până la finalizarea proiectului rutei ocolitoare există un drum ocolitor proaspăt asfaltat de câteva luni pe ruta Mangalia - Negru Vodă - Agigea (ieşire la sensul giratoriu de la autostradă).

Declaraţiile au fost făcute la finele şedinţei de Consiliu Judeţean, care a avut loc la data de 12 august 2019. Toate proiectele au trecut de votul consilierilor. „La ora actuală, într-adevăr este o problemă pentru că se suprapun anumite suprafeţe. La ora actuală, suntem în cadastrare şi în proiectare, după ce terminăm situaţia cu cadastrul. Aştept de la RAJDP să îmi dea situaţia foarte clară, pentru că nu depinde de noi, ci de cei de la cadastru. Dacă este nevoie, vom face exproprieri. Imediat ne apucăm de treabă. Noi avem bugetul la dispoziţie. Avem utilajele şi dispoziţia. Trebuie să terminăm cu actele juridice. Dacă cei de la cadastru ne dau toate documentele şi avem linia foarte clară că nu avem nevoie să facem exproprieri, cred că în acest an vom începe lucrările”, a punctat preşedintele CJ la finele şedinţei.

De altfel, problema cea mai gravă pentru ducerea la bun sfârşit a proiectului privind ruta ocolitoare este faptul că pe traseul propus de RAJDP pentru ruta ocolitoare, proprietarii de teren s-au extins până în buza şoselei, mulţi nerespectând limita de 6 metri. UAT-urile ar fi trebuit să verifice situaţia de pe teren. Totuşi, Consiliul Judeţean va încerca să găsească cea mai bună soluţie pentru finalizarea proiectului.
Marius Horia Ţuţuianu a precizat că oamenii pot folosi un drum ocolitor către sudul litoralului, pe o distanţă de 32 de km, proaspăt reabilitat de câteva luni. Este vorba de ruta Agigea - Negru Vodă (DN 38) şi Negru Vodă - Mangalia (DJ 391).

Rutele ocolitoare, în proiect

Prima variantă de ocolire pentru DN39 este: Autostrada Soarelui A2 - DN39 - Agigea - DN38 - Techirghiol - DJ393 Moșneni - DC5 - 23 August - DN39, tronson de aproximativ 25 de km, cu aproximativ 2 km mai lung față de drumul vechi. Cea de-a doua variantă ocolitoare este: Autostrada Soarelui A2 - Medgidia - DJ381 - Ciocârlia de Sus - DJ308 - Lanurile - Mereni - DJ391 - Topraisar - DN38 - Amzacea - DJ392 - Pecineaga - DJ394 - Dulcești - 23 August, această variantă având o distanţă aproximativă de 54 de km, fiind aproximativ egală cu ruta de pe DN39 spre sudul litoralului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii