Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preluarea magistralelor CET, subiect de campanie electorală. Liberalii şi primarul Făgădău îşi umflă muşchii pe spatele constănţenilor

ro

21 Aug, 2019 00:00 2017 Marime text
Consilierul local PNL Adriana Arghirescu a convocat, pentru ziua de ieri, o şedinţă de urgenţă a Comisiei pentru administraţie publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului, din cadrul Consiliului Local Constanţa. În calitate de preşedinte al Comisiei, Arghirescu spune că l-a invitat la discuţii şi pe primarul Decebal Făgădău, pentru a da lămuriri legate de proiectul de hotărâre care prevede aprobarea cumpărării reţelei de transport a energiei termice de la Electrocentrale Constanţa SA, dar şi pe mai mulţi directori din Primăria Constanţa. Niciun invitat nu a participat la şedinţă, cu excepţia reprezentanţilor CET, Monica Neacşu - director tehnic şi Silvia Popovici - de la serviciul tehnic-investiţii, care a oferit comisiei detaliile tehnice pentru a înţelege cât de importantă este preluarea reţelei de termoficare la municipalitate.
 
Din informaţiile oferite de reprezentanţii CET, reiese că, în 2015, aceştia au elaborat un studiu de fezabilitate în vederea reabilitării reţelei de transport, studiu care însă trebuie reactualizat, astfel încât, după achiziţionarea magistralelor, autoritatea locală să poată depune un proiect pe fonduri europene pe POIM, axa deschisă până pe 31 decembrie 2019.
 
Alături de reprezentanţii CET, la şedinţa în care trebuia să aibă loc un dialog constructiv cu toţi factorii implicaţi au venit doar consilierii liberali Adriana Arghirescu şi Costin Avătavului. Restul membrilor comisiei au absentat.
Liberalii îl acuză de lipsă de viziune, superficialitate în tratarea problemelor oraşului şi indiferenţă pe Decebal Făgădău, care, după ce a ţipat ca din gură de şarpe că liberalii blochează proiectul de hotărâre ce prevede aprobarea cumpărării reţelei de transport al energiei termice de la Electrocentrale Constanţa SA, nu s-a prezentat la comisie pentru a clarifica această chestiune.
 
„Primarul nu trebuia decât să vină în faţa Comisiei pentru administraţie publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului din cadrul Consiliului Local Constanţa şi să prezinte o expertiză tehnică şi strategia de reabilitare a reţelei de termoficare. În loc să coopereze şi să dezamorseze cât mai repede această situaţie, Decebal Făgădău a ales să îşi arate muşchii şi să convoace o altă întâlnire după bunul său plac”, susţine liderul consilierilor locali PNL, Adriana Arghirescu.
 
Liberalii anunţă că vor merge la întâlnirea de joi, convocată de această dată de primarul Decebal Făgădău, unde vor încerca un dialog civilizat şi constructiv „chiar dacă primarul insistă să genereze un scandal inutil”, mai spune liderul consilierilor locali PNL din Consiliul Local Constanţa.
 
Tot ieri, Decebal Făgădău a anunţat că îi invită pe consilierii locali la o întâlnire informală pe tema termoficării, joi, 22 august, începând cu ora 14:00, în sala ovală a Instituţiei Prefectului.
 
Vă reamintim că miercuri, 14 august, consilierii locali municipali s-au întrunit în şedinţă extraordinară. Pentru proiectul care viza cumpărarea reţelei de transport termic de la Electrocentrale pentru a implementa un proiect european, 16 consilieri PSD şi PMP au votat pentru, iar 7 consilieri PNL au votat împotrivă, astfel că acest proiect de patrimoniu nu a trecut. După votul negativ din 14 august, primarul a precizat că va reveni cu acest proiect într-o şedinţă ulterioară.
Astfel, tot joi, de la ora 15.00 va avea loc şi o şedinţă extraordinară de Consiliul Local pe tema preluării de către municipalitate a reţelelor de transport al energiei termice.
 

Citeşte şi:

PNL îl somează pe Decebal Făgădău să refacă proiectul de reabilitare a reţelei termice şi să vină cu el în faţa consilierilor

Căldura, mărul discordiei Decebal Făgădău îi acuză pe liberali că fac politică în batjocură, iar Bogdan Huţucă îl somează pe primar să refacă proiectul de hotărâre

Organizaţia PSD Constanţa condamnă votul liberalilor din şedinţa extraordinară a Consiliului Local

„O petardă electorală“ Senatorul Chiţac, despre proiectul primarului de tehnologizare şi modernizare a reţelelor de distribuţie a energiei termice


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii