Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:56 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL spune că a sancţionat lipsa de decenţă a primarului Romeo Rezeanu nu a putut fi reprimit în Consiliul Local Municipal Constanţa

ro

01 Nov, 2017 00:00 893 Marime text
Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Municipal s-au aflat două proiecte de hotărâre. Unul dintre acestea viza punerea în aplicare a unei decizii a instanţei judecătoreşti potrivit căreia fostul liberal Romeo Rezeanu ar fi trebuit să redevină consilier local, iar Florin Gavrilă, alesul liberal care l-a înlocuit în CLM, să plece „acasă“.
 
Această revenire la starea anterioară încetării mandatului lui Rezeanu, urmare a excluderii din rândurile PNL, nu a fost posibilă din cauza lipsei de cvorum, după ce consilierii locali liberali şi ai Partidului Mişcarea Populară au părăsit sala de şedinţe.
 
Liberalii au explicat că nu mai acceptă să fie puşi în faţa faptului împlinit. Preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Bogdan Huţucă, spune că a devenit inacceptabilă maniera în care primarul Decebal Făgădău înţelege să facă politică. „Vom sancţiona permanent tot ceea ce se întâmplă dincolo de regulile de transparenţă. Noi nu comentăm o decizie a instanţei, însă nu putem accepta la nesfârşit să aflăm despre unele proiecte de Consiliu chiar în timpul şedinţei“, spune Huţucă.
 
De altfel, întreaga şedinţă a CLM de ieri a fost o partidă de ping-pong între primarul Făgădău şi aleşii locali liberali.
 
În legătură cu posibilitatea pierderii a două mandate de consilieri de către PNL, în cazul în care atât Romeo Rezeanu, cât şi Horia Căliminte se vor întoarce la statutul de aleşi locali, Huţucă afirmă că aşteaptă motivarea instanţei în cele două cazuri, dorind să vadă cum s-a apărat Prefectura în cele două litigii şi ce mutare va face PNL. „Este limpede că cei doi foşti colegi şi-au pierdut încrederea noastră şi nu vom putea continua împreună. Vom vedea cum vom acţiona, vom discuta această situaţie împreună cu toţi colegii consilieri“, a mai spus Huţucă.
 
Vă reamintim că, în luna iunie a acestui an, prefectul judeţului Constanţa de la acea vreme, Adrian Nicolaescu, a semnat ordinele de încetare a mandatelor consilierilor liberali Romeo Rezeanu, Cristy Băisan şi Horia Căliminte, ca urmare a adresei PNL Constanţa prin care aceştia îşi pierduseră susţinerea politică, fiind excluşi din partid. Rezeanu şi Căliminte au atacat ordinul prefectului şi au câştigat.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii