Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planuri mari pentru anul 2017 la Grădina. Reabilitare de străzi şi proiecte pentru reţele de canalizare

ro

20 Mar, 2017 00:00 2680 Marime text
Pentru anul 2017, primarii din judeţul Constanţa speră să beneficieze de suficiente fonduri astfel încât să poată realiza proiectele gândite în folosul comunităţilor.
 
În momentul de faţă, există încă localităţi unde este nevoie de proiecte mari, însă toate depind de banii de care dispun administraţiile locale. La Grădina, autorităţile au în vedere mai multe investiţii. Gabriela Iacobici, primarul comunei, vorbeşte despre ceea ce urmează să fie început sau realizat în localităţile pe care le administrează.
 
„Avem proiecte pe care le depunem la Ministerul Dezvoltării. Sunt proiecte pentru realizarea reţelei de canalizare, investiţii în asfaltări, drumuri comunale, inclusiv drumul comunal Cheia - Grădina. Proiectul de canalizare îl avem aprobat pentru localitatea Grădina, urmează să facem (n.r. proiectul) pentru Cheia. În ceea ce priveşte localitatea Grădina, urmează să facem achiziţia publică, pentru că avem contractul de finanţare semnat cu Ministerul Dezvoltării. Am muncit mult pentru toate aceste proiecte“, a declarat Gabriela Iacobici.
 
Atenţia administraţiei locale de la Grădina se îndreaptă şi către proiectele de reabilitare a reţelei de drumuri din comună. „Mai sunt de asfaltat cam 20 de kilometri. Vrem să facem aceste asfaltări din fonduri guvernamentale, pentru că fondurile necesare pentru un kilometru sunt mari. Noi avem drumurile pietruite, mai puţin drumul Cheia - Casian, nu are nici măcar piatră, şi avem probleme în special iarna, când trebuie să intervină utilajele pentru deszăpezire, salvările. Multe proiecte sunt urgente şi sunt necesare pentru infrastructura de la ţară“, a mai explicat Gabriela Iacobici.
 
O parte importantă din bugetul local al localităţilor este constituită din taxe şi impozite. În ceea ce priveşte acest aspect, primarul de la Grădina susţine că nu sunt probleme, deoarece oamenii vin să-şi plătească obligaţiile fiscale în termenul prevăzut de lege.
 
„La noi, până pe 31 martie, avem persoane care vin şi îşi plătesc taxele şi impozitele, nu sunt probleme, avem cam 94% colectare. Mai avem şi o rezervă de anul trecut, ne descurcăm, ne chivernisim pentru investiţii şi pentru ce mai avem de făcut“, a conchis Gabriela Iacobici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii