Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:01 23 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru proiecte finanţate prin PNDL vor fi implementate în comuna Mihail Kogălniceanu

ro

31 Jul, 2017 00:00 1364 Marime text
Toţi primarii din România, dar în special cei din mediul rural au aşteptat cu sufletul la gură verdictul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene în privinţa proiectelor depuse spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).
 
La nivelul judeţului Constanţa au fost depuse mai multe proiecte, în speranţa că acestea vor fi susţinute financiar din fondurile alocate PNDL. După verificarea şi analiza oportunităţii implementării acestora, MDRAPFE a avizat favorabil şi va finanţa 151 de proiecte la nivelul întregului judeţ, suma totală ce va fi alocată pentru implementare ridicându-se la 693.091.963,97 de lei.
 
Printre primăriile care au depus proiecte s-a aflat, inevitabil, şi cea a comunei Mihail Kogălniceanu. În final, lista proiectelor finanţate de MDRAPFE în judeţul nostru include patru ce vor fi implementate în această localitate. „Da, avem patru proiecte importante pentru comunitatea noastră, ce vor fi finanţate prin PNDL. Astfel, sume importante, pe care, de altfel, ne-ar fi fost imposibil să le alocăm din bugetul local al comunei, vor veni de la minister şi ne vor ajuta să rezolvăm probleme ce ţin de infrastructură, educaţie şi sănătate“, a confirmat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.

Proiecte de aproximativ 15 milioane de lei 

La nivelul comunei Mihail Kogălniceanu se vor implementa patru proiecte, a căror valoare totală se ridică la suma de 14.993.111 lei, din fondurile alocate Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Potrivit primarului localităţii, este vorba despre un proiect privind realizarea branşamentelor la apă a localităţii Piatra, sat arondat comunei Mihail Kogălniceanu, în valoare de 942.887,00 de lei.

„Tot prin PNDL vom reuşi să facem o grădiniţă cu orar prelungit, proiectul fiind estimat la suma de 1.871.742,00 de lei, vom putea să reabilităm şi să modernizăm dispensarul din comună, lucrare pentru care ni s-a alocat suma de 1.656.128,00 de lei. De asemenea, tot cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene vom avea posibilitatea de a moderniza atât drumuri comunale, cât şi drumurile de acces din zona de est a comunei. Pentru implementarea acestui proiect, urmează să primim suma de 10.522.354,00 de lei“, a adăugat şefa administraţiei publice locale din comuna Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii