Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:13 05 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Orașul Techirghiol, racordat la rețeaua de gaze. Contractul de lucrări a fost semnat de primarul Iulian Soceanu

ro

03 Oct, 2019 00:00 1521 Marime text

Primăria orașului Techirghiol a semnat, ieri, contractul privind „Concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale în orașul Techirghiol”. Contractul a fost semnat de către primarul Iulian Constantin Soceanu și reprezentantul societății SC Megaconstruct SA.


„Mulțumim Consiliului Local Techirghiol, Consiliului Județean Constanța, APM Constanța, SC RAJA SA Constanța pentru susținerea acestui proiect. În anul 2017, am finalizat studiul de fezabilitate al proiectului, însă s-a modificat legislația, creându-se un vid legislativ. De aceea, am așteptat modificarea legii, pentru a putea continua proiectul“, a declarat primarul Iulian Constantin Soceanu.


Durata concesiunii este de maximum 49 de ani, începând de la data semnării contractului de concesiune. Valoarea totală a contractului este 10.325.292 lei fără TVA, acesta fiind atribuit în urma finalizării procedurii de licitaţie publică către SC Megaconstruct SA. Durata maximă de realizare a investiției este de 27 luni de la data emiterii de către concedent a ordinului de începere a lucrărilor.Serviciul de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale reprezintă ansamblul activităților și operațiunilor desfășurate de către concesionar pentru sau în legătură cu activitatea de distribuție a gazelor naturale în cadrul perimetrului concesiunii, inclusiv construcția, exploatarea, dezvoltarea și reabilitarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale și utilizarea acestora.


În ofertă, concesionarul a prezintat graficul fizic și valoric de realizare a investiției, cuprinzând etapa I de realizare a proiectului tehnic, obținerea avizelor și a autorizațiilor de construire si etapa II de execuție a lucrărilor si punere în funcțiune. Etapa I de proiectare constă în obținerea avizelor și autorizațiilor de construire. Pentru etapa I au fost alocate 90 de zile de la semnarea contractului și primirea ordinului de începere al serviciului de proiectare. Pentru etapa a II privind executarea lucrărilor au fost alocate 24 luni de la data obținerii autorizației de construire și primirea ordinului de începere a lucrărilor de execuție.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii