Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:13 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noile declaraţii de avere ale aleşilor din CJC Agoniseala directorului Muzeului de Artă Populară, Maria Magiru (documente)

ro

18 Jul, 2014 00:00 1662 Marime text


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, dar şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2013.
Pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) au fost publicate, conform legii, declaraţiile de avere şi de interese ale aleşilor judeţeni, aferente anului fiscal încheiat. Redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa va prezenta în fiecare zi averea şi interesele declarate de aleşii judeţeni.

Proprietăţi

Aşa cum reiese din declaraţia de avere, consilierul judeţean PSD Maria Magiru, directorul Muzeului de Artă Populară Constanţa, nu deţine niciun teren. În declaraţia sa figurează însă un apartament de 78 mp, dobândit în 1985. De asemenea, social-democrata are şi o casă de locuit prevăzută cu un spaţiu comercial/de producţie, dobândit în 1996, în suprafaţă de 220 mp. În luna octombrie a anului trecut, alesul judeţean a vândut un apartament în Constanţa contra sumei de 40.000 de euro.
La capitolul bunuri mobile, Maria Magiru menţionează un autoturism Skoda Octavia, fabricat în 2010, dobândit prin cumpărare.
Maria Magiru nu deţine bunuri sub formă de metale preţioase, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.

Venituri şi depozite bancare

În rubrica „Active financiare“ a consilierului judeţean figurează un depozit de 11.000 de euro, deschis la BRD în 2011. La BCR, din anul 2013, figurează un alt depozit, de 40.000 de euro. Nu sunt declarate plasamente, investiţii directe, împrumuturi acordate şi nici datorii.

Maria Magiru a încasat, în ultimul an fiscal încheiat, ca director al Muzeului de Artă Populară Constanţa, un salariu de 27.600 de lei. În calitate de consilier în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, social-democrata a avut o indemnizaţie de 8.408 lei.

Maria Magiru a obţinut venituri şi din cedarea folosinţei bunurilor: 45.000 de lei din închirieri pe numele său şi tot atât, separat, pe numele soţului, care declară şi o pensie de 21.000 de lei.
Potrivit declaraţiei de interese, Maria Magiru este membru în Comitetul Executiv al PSD Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii