Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi denumiri de străzi Locuitorii satului Culmea, oraşul Ovidiu, au primit cărţi de identitate noi (galerie foto)

ro

24 Jan, 2020 00:00 3792 Marime text

În data de 22.01.2020, în satul Culmea a avut loc prima acţiune desfăşurată de Primăria oraşului Ovidiu de înmânare a noilor cărţi de identitate pentru locuitorii satului Culmea. În plus, străzile din localitatea Culmea au primit şi denumiri. Numele alese pentru străzi se referă la agricultură, dar se bazează şi pe relatările oamenilor referitoare la amplasamentul unor zone publice.
 
Astfel, locul unde era situată Crama a primit numele strada Cramei, zonele în care funcţionau ateliere sau se derulau activităţi meşteşugăreşti au primit numele strada Atelierului, strada Olarului, strada Croitorului, strada Tâmplarului, strada Strungarului, strada Troiţei, strada Morii, zona în care era situată  Halta Culmea se numeşte acum strada  Feroviară şi strada Gării, zona unde este situată şcoala poartă numele strada Şcolii. Unele străzi au primit nume de eroi de război: strada Locotenent Bărbat Spiridon şi strada Plutonier Vucea Niculae. O altă stradă poartă numele hramului bisericii din localitate - strada Sf. Ilie.
 
„Era o necesitate şi, totodată, un lucru normal sa facem acest proiect, fiind destul de dificil pentru ambulanţă, pompieri, serviciile de curierat şi orice tip de corespondenţă să asigure servicii prompte şi corecte, cetăţenii neavând o stradă şi un număr poştal arondat. În acest moment, am demarat o acţiune de schimbare a cărţilor de identitate, care este suportată de Primărie, şi nu de cetăţean, deoarece am considerat ca aşa este normal, având în vedere faptul că unele cărţi de identitate încă sunt valabile. Cei care doresc să-şi schimbe buletinul sunt aşteptaţi la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei din cadrul Primăriei Ovidiu. M-am consultat cu bătrânii satului şi am stabilit de comun acord cum ar trebui să denumim străzile. Astfel, s-a considerat oportun ca tematica aleasă pentru atribuirea denumirilor de străzi să fie axată pe domeniul agriculturii şi al ramurilor ce derivă din acest domeniu, ca fiind specificul zonei, dar şi pe relatările oamenilor despre acele zone publice“, a declarat primarul George Scupra.
 
La sfârşitul anului 2019, Primăria Ovidiu, odată cu aprobarea Planului Urbanistic General al oraşului, la iniţiativa primarului George Scupra, satelor Culmea Nord şi Culmea Sud le-au fost atribuite noi denumiri de străzi, în conformitate cu specificul zonei, criteriile fiind stabilite în funcţie de istoricul aşezării şi de relatările oamenilor din zonă care convieţuiesc în comunitate de mai bine de 30 - 40 de ani.
 
Iată denumirea finală a străzilor: Cartier Culmea Nord – strada  Cantinei, Strungarului, Troiţei, Tâmplarului, Croitorului,  Atelierului, Morii, Balanţei, Gării, Olarului, Plutonier Vucea Niculae; Cartier Culmea Sud – strada Fermierului, Şcolii, Serelor, Piersicilor, Cireşilor, Caişilor, Tineretului, Sf. Ilie, Murelor, Pelinului, Mare, Magnoliei, Aleea Livezilor, Principală, Zmeurei, Fragilor, Bobocilor, Bujorului, Ogorului, Berzei, Cărăbuşului, Cramei, Locotenent Bărbat Spiridon.
 
Citeşte şi:
 
Primăria Ovidiu susţine educaţia şi competitivitatea. Burse de performanţă pentru elevi şi profesori

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii