Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu a fost în concediu Gigi Chiru - „Angajaţii CJC ţin cu dinţii ca preşedintele lor să nu fie demis“

ro

14 Oct, 2014 00:00 2287 Marime text


Angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa îşi apară preşedintele suspendat. Reprezentaţii CJC au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, lămuriri cu privire la situaţia lui Nicuşor Constantinescu, care se află - cel puţin oficial - în Statele Unite ale Americii, de mai bine de şase luni, pentru a se trata de cancer.


„Având în vedere unele articole din presă, cât şi poziţiile publice ale unor lideri politici locali, referitoare la posibilitatea încetării mandatului preşedintelui ales al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, facem următoarele clarificări“. Aşa începe comunicatul trimis, ieri, de Consiliul Judeţean.
Potrivit documentului, Nicuşor Constantinescu s-ar fi aflat, în perioada 8 aprilie - 14 mai, în concediu legal de odihnă, iar începând cu data 19 mai şi până la 31 august, preşedintele suspendat al CJC ar fi fost în concediu medical, „conform documentelor depuse la Secretarul Judeţului“, precizează liderii CJC. Interesant este că, până acum, aceste precizări nu au fost făcute nici măcar atunci când Constantinescu a fost suspendat din funcţie. Răspunsul CJC vine ca urmare a unor declaraţii făcute recent de liderul PDL, senatorul Gigi Chiru, şi de cel al PMP, Claudiu Palaz. „Considerăm că atacurile apărute în presă la adresa Preşedintelui CJ Constanţa sunt demagogice şi electorale şi nu fac cinste unor oameni politici care atacă un om ales cu 250.000 de voturi, preşedinte al Judeţului Constanţa în trei mandate succesive“, punctează reprezentanţii CJC.


Gigi Chiru - „Cel mai onorant ar fi ca Nicuşor Constantinescu să îşi dea demisia“

De cealaltă parte, senatorul PDL de Constanţa, Christian Gigi Chiru, susţine că declaraţiile sale nu au nimic de-a face cu demagogia. „Potrivit Legii Administraţiei Publice în vigoare, şase luni de neexecutare a atribuţiilor conduc la eliberarea din funcţie. Este aceeaşi situaţie ca şi în cazul primarului de la Ion Corvin, care, după şase luni de neexercitare a funcţiei publice, din motive de sănătate, a fost demis de prefectul Constanţei. Este normal ca angajaţii CJC să ţină cu dinţii ca preşedintele lor să nu fie demis. Dar consider în continuare că cel mai onorant ar fi ca Nicuşor Constantinescu să îşi dea demisia din funcţia pe care o deţine“, a declarat senatorul Gigi Chiru.



Şi liderul PMP Constanţa, Claudiu Iorga Palaz, a luat poziţie faţă de cele menţionate de reprezentanţii CJC: „Au fost şase luni de absenţă nemotivată, mai mult, este vorba despre o faptă penală la mijloc. Oricât ar încerca să tergiverseze lucrurile, mentalitatea PSD cu privire la cantitatea de voturi nu îl poate pune la adăpost de lege. Prefectul trebuie să ia act şi să acţioneze ca atare. Iar dacă domnului Nicuşor i se va părea că măsura luată nu este legală, să acţioneze în judecată, şi atunci, oamenii legii îi vor da sau nu dreptate.“

„Deşi se afla în concediu medical, preşedintele CJC, Nicușor Constantinescu, a fost suspendat, conform art. 71 din Legea 215/2001, începând cu data de 11 august 2014, prin ordinul Prefectului nr. 431 din data de 11 august 2014. În aceste condiţii, numărul de zile în care acesta nu şi-a îndeplinit atribuţiunile, din cauza situaţiei medicale, din 19 mai 2014 până în 11 august 2014, 84 de zile, nefiind îndeplinite astfel condiţiile prevăzute de Legea 215/2001“, se mai precizează în comunicatul CJC.

Potrivit prefectului judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, Instituţia Prefectului a făcut până în prezent toate demersurile legale care se impuneau. „În prezent, nu sunt întrunite faptele prevăzute de articolul 69, aliniatul 2, punctul a), coroborat cu articolul 102, indice 1 din Legea 215/2001 republicată. Legea prevede că preşedintele Consiliului Judeţean trebuie demis «dacă acesta se află în imposibilitatea exercitării funcției, datorită unei boli grave, certificate, care nu permite desfășurarea activității în bune condiții timp de şase luni pe parcursul unui an calendaristic». Termenul acesta nu s-a împlinit“, a declarat prefectul Radu Volcinschi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii