Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:18 28 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna – „A fi român este o cinste - pentru că în sângele nostru pulsează o istorie”

ro

01 Dec, 2021 09:33 1033 Marime text
 
Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a transmis un mesaj emoționant de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. Redăm mai jos mesajul integral transmis de edil.
 
„De 1 Decembrie să cinstim Icoana României!

 

Ziua de 1 Decembrie 1918 semnifică unirea Basarabiei, a Bucovinei, și în cele din urmă a Transilvaniei cu Regatul României, acest fapt ducând la constituirea României Mari.

 

Aniversarea a 103 ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918 este un prilej binecuvântat de-a ne exprima mulțumirea către Dumnezeu pentru marele dar al libertății și unității naționale, precum și omagiul nostru de recunoștință adus memoriei tuturor celor care au contribuit la făurirea Marii Uniri.

 

Serbarea Zilei Naționale este, de asemenea, un binecuvântat prilej de afirmare a temeliei spirituale a identității și unității noastre ca popor creștin. Și anume, cu o zi înainte de Ziua Națională a României, la 30 Noiembrie, este serbată pomenirea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, cel căruia poporul român îi datorează începutul creștinării sale.

 

Omagiul de recunoștință adus memoriei tuturor făuritorilor Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, precum și tuturor celor care au luptat pentru libertate, unitate și demnitate națională, trebuie să fie astăzi izvor de inspirație și înnoire pentru viața noastră ca români patrioți.

 

A fi român e o cinste: pentru că în sângele nostru pulsează o istorie, pentru că avem cu toţii aceeaşi limbă şi pentru că înaintaşii noştri, prin supremul lor spirit de sacrificiu, ne-au construit această fundaţie solidă, imposibil de dărâmat. Însă, nu trebuie să uităm că a fi român este o obligaţie! Le suntem obligaţi tuturor celor care au udat cu sângele lor pământul pe care noi pășim astăzi, tuturor celor care, în momentele critice ale istoriei, s-au ridicat şi-au spus hotărât „Pe-aici nu se trece!”.

 

România înseamnă „acasă” pentru toţi cei care astăzi simt, iubesc şi trăiesc româneşte.

 

Uniţi în cuget şi-n simţiri, să facem azi o horă a unirii, o horă mare, traversând ţări şi oceane. Şi toţi cei risipiţi în străinătate, şi toţi cei încă adunaţi laolaltă, să ne îmbrăţişăm cu sufletul, căci în noi toţi bate o singură inimă, inima de român, pentru țara noastră de glorie, țara noastră de dor!

 

La mulți ani, România!
La mulți ani, români!”, a transmis primarul comunei Cumpăna – Mariana Gâju.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii