Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Gâju, prezentă la cea de-a treia Reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est

ro

20 Jun, 2023 15:30 1346 Marime text
În perioada 20-21.06.2023, la Tulcea, în sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean, are loc cea de-a treia Reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est (CM PR SE).
 
Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, în calitate de prim-vicepreședinte ACoR și membru în comitetul de monitorizare a programului, a reprezentat comuna Cumpăna și comunele României în cadrul acestei reuniuni. Aceasta a revenit cu solicitarea cuprinderii în Programul de Finanțare Europeană Regional Sud-Est 2021-2027 a proiectelor pentru eficientizare energetică a locuințelor multifamiliale rezidențiale din MEDIUL RURAL.
 
Astfel, proiectul comunei Cumpăna, dar nu numai, referitor la “Îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice și a clădirilor rezidențiale în funcție de potențialul de reducere a consumului, respectiv reducerea emisiilor de carbon, inclusiv consolidarea acestora în funcție de riscurile identificate (inclusiv seismice)”, va deveni realitate, asta pentru că doamna Aida Liha Matejicek, reprezentantă a Comisiei Europene și doamna Mariana Iusco, reprezentantă a DIGI REGIO pe regiunea Sud-Est, au acceptat propunerea doamnei primar, menționând că așteaptă în termen de 2 saptamâni necesarul de la nivelul comunelor României pentru a fi evaluată valoarea reală a fondurilor necesare.
 
Astăzi au fost modificate criteriile excluzând cladirile care au fost construite după anul 2000, deci, în regim de urgență, în termen de maxim 2 saptamâni Unitățile Administrativ Teritoriale ale României, care au pe teritoriu astfel de clădiri, vor transmite situația solicitată.
În cadrul întâlnirii au fost prezentate modificările criteriilor de selecție, ca urmare a comentariilor primite în perioada de consultare publică și a celor transmise de membrii CM, pentru acțiunile 2.1, 2.2, 2.4, 3.1, 4.1, 5.1, 5.4, 6.1, 6.2..

De asemenea a fost prezentată metodologia de închidere a programelor operaționale 2014-2020 și etapizarea proiectelor în programele aferente 2021-2027, conform OUG 36/2023 privind stabilirea cadrului general pentru inchiderea programelor operaționale finanțate în perioada de programare 2014-2020.


Citește și:

„Satul european – baza coeziunii și dezvoltării Uniunii Europene“, tema întâlnirii Grupului de Lucru „Alianța Europeană” din cadrul Comitetului European al Regiunilor (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii