Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:31 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrătorii nu sunt în vacanţă Viorel Bălan - „Ţinem foarte mult ca cei mici să înveţe într-un mediu optim“

ro

27 Aug, 2015 00:00 1136 Marime text
Unităţile de învăţământ din comuna constănţeană Nicolae Bălcescu sunt pregătite să îşi deschidă porţile pentru începerea noului an şcolar. Clase văruite, table reparate, sobe şi coşuri de fum curăţate, toate au fost puse la punct în ultimele săptămâni, astfel încât prichindeii să deprindă tainele învăţăturii într-un mediu curat şi bine amenajat. „S-a lucrat intens la acest aspect, pentru că ţinem foarte mult ca cei mici să înveţe într-un mediu optim. Şi anul trecut am investit aproximativ 60.000 de lei în aceste lucrări, iar anul acesta, suma a fost similară. Pentru a putea da randament, am stopat o vreme lucrările pe care le derulăm la cimitirul ortodox din localitate şi lucrătorii de acolo au lucrat la şcoli. Mai avem de făcut ultimele retuşuri, după care putem să reluăm activitatea şi la cimitir“, a explicat primarul Viorel Bălan.
 
Pe lista de priorităţi a primarului se regăseşte şi reabilitarea bazei sportive din localitate, lucrările la acest obiectiv fiind reluate în vederea finalizării. „Continuăm lucrările şi la baza sportivă. Sperăm ca, în această toamnă, să finalizăm investiţiile la acest obiectiv. Sunt mulţumit de cum se lucrează. A fost nevoie să transportăm mai multe maşini de pământ, pentru că terenul era deficitar“, a declarat gospodarul-şef. „Investiţia ajunge la aproximativ două milioane de lei, bani proveniţi din fonduri guvernamentale. Până la sfârşitul acestui an, conform contractului, lucrările trebuie să fie finalizate“, a adăugat Viorel Bălan.
 
O altă lucrare importantă demarată de autorităţile locale este aceea de reabilitare a cimitirului ortodox din localitate, proiect care a fost stopat temporar pentru că a fost nevoie de muncitori în altă parte, la şcoli. „După ce încheiem lucrările la tot ce însemnă instituţii de învăţământ, vom relua şi aici treaba. Am montat deja gardul şi trebuie să continuăm lucrările de sistematizare, de refacere a aleilor şi alte lucrări necesare“, a precizat primarul comunei, Viorel Bălan.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii