Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din comuna Saligny ar putea avea un dispensar medical

ro

27 Feb, 2018 00:00 1995 Marime text
Șeful administrației publice locale din Saligny, Ion Beiu, susține că Primăria pe care o conduce este pregătită să înfrunte probleme meteorologice.
 
„Avem tot ceea ce ne trebuie - sare și nisip; avem propriile noastre utilaje, pe care le folosim“, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, primarul comunei Saligny, Ion Beiu. Acesta a ținut să sublinieze că atât sarea cumpărată, cât și cantitatea de nisip sunt suficiente pentru a face față condițiilor meteorologice de zilele acestea. „În astfel de cazuri, și oamenii din comună se implică. Fiecare își face curat în fața curții, iar în rest putem interveni noi cu cele două buldoexcavatoare pentru îndepărtarea zăpezii, utilaje ce aparțin Primăriei Saligny. Unul dintre utilaje este dotat cu freză, cu tot ce trebuie“, a precizat șeful administrației publice locale.
 
Pentru dezvoltarea comunei Saligny, reprezentanții administrației publice locale au depus mai multe proiecte care ar putea fi susținute financiar prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Potrivit primarului, printre acestea se află un proiect care vizează construirea unui dispensar medical în Saligny. La acesta se adaugă și extinderea și reabilitarea școlii. „Am depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și un proiect prin care vrem să aducem alimentarea cu apă și energie electrică în zona lotizărilor din tabără, la Făclia“, a completat primarul Beiu.
 
Un alt proiect acceptat spre finanțare este cel privind modernizarea rețelei de iluminat public stradal în comuna Saligny. În valoare de 636.673,42 de lei, proiectul prevede îmbunătățirea, extinderea și modernizarea rețelei publice de iluminat cu tehnologii moderne, ce vor asigura, totodată, și o economie semnificativă la bugetul local, realizată prin reducerea cheltuielilor lunare de la factura de electricitate.
 
Pe lângă acest proiect, funcționarii din Primăria Saligny au lucrat și la alte două proiecte care vizează zona taberei. Este vorba despre proiectul „Extindere rețea alimentare cu apă loc. Făclia - zona Tabără“, pentru care autoritatea publică locală ar urma să primească prin PNDL 535.500 de lei, și despre cel pentru „Extindere rețea iluminat public, sat Făclia - zona Tabără, comuna Saligny“, în valoare de 550.400 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii