Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii, avertisment pentru conducerea CJC - „Tarifele Direcţiei de Pază sunt mai mari decât pe piaţa liberă. Nu le vom vota” (document)

ro

14 Jan, 2020 00:00 3023 Marime text

Consiliul Judeţean Constanţa se întruneşte pe 15 ianuarie în prima şedinţă din acest an. Pe ordinea de zi a şedinţei se regăseşte şi un proiect care nu a reuşit să treacă de votul aleşilor judeţeni la finalul anului trecut. Este vorba despre cel privind aprobarea asigurării serviciilor de pază şi monitorizare pe anul 2020 la obiectivele aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa cu Direcţia de Pază a judeţului Constanţa (vezi secţiunea Documente).
 
Vă reamintim că, în şedinţa din luna decembrie, consilierii judeţeni PNL şi Florin Goidea de la PMP s-au abţinut să voteze aprobarea asigurării serviciilor de pază şi monitorizare pe anul 2020 la obiectivele aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa. 

Liberalii au explicat atunci şi motivele pentru care grupul de aleşi ai PNL a decis să se abţină de la vot. Liberalii au ridicat problema preţurilor mult prea mari practicate de Direcţia Judeţeană de Pază faţă de celelalte firme private de pază şi tocmai aceste tarife îi fac necompetitivi pe piaţa achiziţiilor publice. 
Proiectul prevedea, de exemplu, ca printre obiectivele monitorizate să fie incluse şi cabinetele preşedintelui şi vicepreşedinţilor CJ. Legat de acest aspect, preşedintele Horia Marius Ţuţuianu a anunţat în decembrie că va renunţa la acest serviciu, deoarece nu are nevoie de pază. Ulterior, a precizat că monitorizarea cabinetelor se realizează prin sistemul amplasat la parterul instituţiei şi nu presupune paza efectivă a birourilor conducerii instituţiei.
 
 La şedinţa de miercuri, liberalii susţin că vor vota împotriva acestui proiect, dacă acesta nu a fost modificat faţă de varianta din luna decembrie.
 
„Ne-am săturat să ni se bage sula-n coaste. Dacă proiectul nu a fost modificat în sensul pe care noi l-am semnalat, nu îl vom vota. Preţurile practicate de Direcţia de Pază sunt prea mari, mai mari decât cele ale privaţilor. Să se organizeze licitaţie şi să nu se mai pună presiune. Țuţuianu lasă instituţiile fără pază, nu consilierii PNL”, a precizat consilierul judeţean Marian Cruşoveanu.
 
Citeşte şi:
 
Obiectivele aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa rămân fără pază, de anul viitor

LIVE TEXT Tarifele Direcţiei de Pază ale CJC nu au fost aprobate de consilierii judeţeni (galerie foto)

Direcţia de Pază a judeţului Constanţa va monitoriza permanent cabinetele preşedintelui şi vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii