Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţia autorităţilor locale a primit botezul de la IPS Teodosie Debarcaderul din Ovidiu a găzduit prima slujbă de Bobotează

ro

07 Jan, 2016 00:00 2758 Marime text
În oraşul Ovidiu ieri s-a început o nouă tradiţie: cea a sfinţirii apelor de Bobotează. Pentru a binecuvânta proiectul recent finalizat de primăria oraşului Ovidiu - debarcaderul de pe malul lacului Siutghiol - Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului s-a îndreptat către Ovidiu de îndată ce a finalizat prcesiunea de pe faleza din Constanţa. Astfel ieri, de la ora 15.00, la debarcaderul din Ovidiu, situat pe Strada Primaverii a avut loc slujba de Sfinţire a Apelor, specifică Bobotezei. Sute de oameni din oraş au luat parte la acest prim eveniment organizat de primăria şi Consiliul Local Ovidiu. Desigur, prima dată preoţii au binecuvântat investiţia realizată aici, debarcaderul, care va deservi de acum înainte o mulţime de oameni.

Pentru prima data, slujba a fost oficiată pe malul Lacului Siutghiol, de către Inaltpreasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, insotit de un sobor de preoti si diaconi. Înaltul prelat al Tomisului a aruncat Sfânta Cruce în apa rece a lacului Siutghiol iar mai mulţi înotători curajoşi s-au aruncat pentru a o recupera. Cei care s-au incumetat să înfrunte frigul şi apele reci, vor avea, conform tradiţiei, un an binecuvantat, cu spor în casă şi în activitate. Primarul oraşului Ovidiu George Scupra, a ţinut de asemenea să le ureze celor prezenţi să aibă parte de un an binecuvântat şi prosper.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii