Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrat în colimatorul ANI Cum arată averea liberalului Viorel Bălan, un primar fără interese (documente)

ro

16 Jul, 2013 00:00 4707 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că o serie de foşti şi actuali primari şi viceprimari din judeţul Constanţa se află în stare de incompatibilitate „ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interes local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor”. Sunt însă şi aleşi locali din judeţul Constanţa care au intrat în atenţia Agenţiei de Integritate pentru un presupus conflict de interese şi pentru o presupusă infracţiune de fals în declaraţii.

Aşa cum am anunţat, cotidianul ZIUA de Constanţa va prezenta, în fiecare ediţie, averea şi interesele acestor aleşi locali. Continuăm astăzi cu liberalul Viorel Bălan, primarul comunei Nicolae Bălcescu. Potrivit declaraţiei de avere disponibile pe site-ul ANI, declaraţie completată pe 26 aprilie 2012, Bălan deţine, alături de soţia sa, cinci terenuri dobândite prin cumpărare, toate situate în Nicolae Bălcescu.
La capitolul „Clădiri”, în declaraţia primarului figurează un spaţiu comercial în Constanţa şi o casă de vacanţă, de 250 metri pătraţi, dobândită în 2004 prin cumpărare.

Viorel Bălan stă foarte bine la capitolul „Bunuri mobile”, căci primarul din Nicolae Bălcescu deţine şase autoturisme: o Dacie autoutilitară, un Peugeot, o Skoda Octavia, un Peugeot Boxer, un Nissan şi o Dacia 1310.
Şeful administraţiei publice locale din Nicolae Bălcescu nu are însă conturi şi depozite bancare şi nici plasamente sau investiţii directe. Potrivit declaraţiei de avere din 2012, Viorel Bălan nu are nici datorii.
Cât despre venituri, liberalul a încasat, în calitate de primar, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, un salariu de 28.740 lei. Soţia sa, administrator la SC Panminada SRL, a încasat un venit de 180.000 de lei. Tot aici regăsim şi alocaţiile copiilor, care se ridică la 504 lei fiecare.
Conform declaraţiei de interese, completată tot pe 26 aprilie 2012, Viorel Bălan nu are niciun interes.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii