Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În plină campanie electorală Municipalitatea şi-a amintit de copiii noştri. Sunt vizate 69 de locuri de joacă

ro

26 May, 2016 00:00 2919 Marime text
 

Ultima întrunire a consilierilor municipali coincide cu perioada de final al campaniei electorale premergătoare scrutinului din 5 iunie. Asta ar putea fi explicaţia logică a conţinutului multor proiecte de hotărâre ce vor fi supuse aprobării aleşilor în şedinţa ordinară din 30 mai.
 
O dată la patru ani, nemulţumirile şi doleanţele simplului cetăţean revin, brusc, în atenţia aleşilor aflaţi la final de mandat în administraţia publică locală şi ajunşi la mâna concetăţenilor cu drept de vot. Şi cum orice părinte devine sensibil când vine vorba despre copilul său ori despre orice i-ar putea face viaţa mai plăcută, mai uşoară acestuia, nici aleşii nu pot rata o asemenea oportunitate electorală.
 
În februarie, în prima epistolă a viceprimarului cu atribuţii de primar al municipiului Constanţa se promitea, printre altele, că se vor reamenaja 66 de locuri de joacă existente şi se vor crea unele noi. Dacă aţi crezut că s-a uitat, v-aţi înşelat. La poziţia 16 de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CLM Constanţa figurează „proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru execuţia lucrărilor de reamenajare a locurilor de joacă existente în municipiul Constanţa, faza DALI“. 
 
Contactat telefonic, viceprimarul cu atribuţii de primar al Constanţei a confirmat: „Sunt un tip previzibil. Câte locuri de joacă am promis în scrisoare, asta facem“. El a menţionat că „proiectantul a refăcut câteva modificări şi astfel au fost necesare o actualizare a fazei DALI şi aprobarea acesteia de către Comisia Tehnico-Economică a Primăriei Constanţa“.


 
În ediţia din 5 mai a cotidianului ZIUA de Constanţa vă informam că municipalitatea va reamenaja 66 de locuri de joacă existente şi va înfiinţa trei noi locaţii cu destinaţii de acest gen. Atunci, valoarea estimată a proiectului era de 10.000.000 de lei cu TVA, iar demararea lui era preconizată în luna septembrie.
 
Cum numărul constănţenilor nemulţumiţi fie de starea deplorabilă în care arată locurile de joacă pentru copii, fie de lipsa acestora este în continuă creştere, a demonstra interes faţă de acest subiect ar putea constitui un magnet electoral care să încline balanţa în favoarea unui candidat. Iată de ce subiectul a devenit de actualitate în plină campanie electorală.
 
Până la închiderea ediţiei, proiectul hotărârii CLM ce urmează a fi supus votului aleşilor locali pe 30 mai nu a fost încărcat pe site-ul Primăriei Constanţa, ceea ce ne-a împiedicat să vă furnizăm mai multe informaţii şi date concrete despre acesta.

Citeşte şi Proiectul Primăriei Constanţa de reamenajare a locurilor de joacă pentru copii va demara în septembrie

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii