Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În cadrul Zilelor Orașului Ovidiu, gazda primei ediții a Festivalului de Dansuri Tradiționale ale Etniilor din Dobrogea

ro

29 Jun, 2019 00:00 2456 Marime text

În perioada 28 - 30 iunie 2019, Primăria Ovidiu organizează Zilele Oraşului Ovidiu. Evenimentele se vor desfăşura în Parcul Faleză Lac. Autoritatea publică locală, reprezentată de primarul George Scupra, a pregătit zeci de surprize.

Sâmbătă, 29 iunie, începând cu ora 16.00, toată lumea este invitată la festivalul de dansuri tradiționale ale etniilor din Dobrogea. Seara, de la ora 20.00, se va desfăşura concursul „Elevii au talent“, prezentat de Liviu Vârciu. Ziua se va încheia cu un concert oferit de Ștefania&Speak.

Primăria Ovidiu, în parteneriat cu Inomar Cluster, organizează prima ediție a Festivalului de Dansuri Tradiționale ale Etniilor din Dobrogea. Primăria Ovidiu invită locuitorii orașului și turiștii să participe la acest eveniment cultural inedit, la care își vor da concursul ansamblurile de dans și cântec ale etniilor din Dobrogea.

La evenimentul cultural inedit vor participa ansamblurile de dans și cântec ale următoarelor etnii din Dobrogea: germani - trupa Armonia din Oituz, județul Constanța, greci - trupa Elpis a comunității elene din Constanța, turci - trupa Delikanlilar a UDTR Constanța, tătari - trupa Qanara a Primăriei Ovidiu, rromi - trupa Balkaneros a Primăriei Ovidiu, aromâni - trupa Armânamea a Primăriei Ovidiu, dobrogeni - trupa Dobrogeanca a Primăriei Ovidiu, bulgari -  trupa Sfitilina din Vișina, județul Tulcea, lipoveni - trupa Nuferii Albi din Jurilovca, județul Tulcea,
meglenoromâni - trupa Altona din Cerna, județul Tulcea, armeni - trupa Nairi a comunității armene din Constanța.

De asemenea, va participa și ansamblul folcloric  Dobrogeanca al Primăriei Ovidiu. Acesta este format din copii care învață în şcolile generale din oraşul Ovidiu. La eveniment sunt așteptați ovidienii, dar și locuitorii orașelor și comunelor învecinate.

Festivalul este organizat în data de 29 iunie, începând cu ora 16.00, în Parc Faleză Lac.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii