Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:47 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ajun de Sfânta Parascheva Trei copii din centre de asistență maternală au fost botezaţi la Cumpăna! (galerie foto)

ro

14 Oct, 2016 00:00 1607 Marime text
În ajunul prăznuirii Sfintei Parascheva, trei copii, proveniţi din centre de asistenţă maternală au primit Taina Sfântului Botez la iniţiativa Primăriei Cumpăna, a Consiliului Local şi a primarului ec. Mariana Gâju. Cei trei micuţi au avut parte de cel mai important eveniment din viaţa lor de până acum. Copiii, aflaţi în prezent în asistenţă maternală, au devenit creştini, după ce au primit taina Sfântului Botez în Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva.

 „Trei copii orfani avem botezați astăzi: două fetițe, una de patru luni, alta de aproape doi ani și un băiețel un an și cinci luni de la asistență maternală. N-au fost deloc botezați până acum,” a declarat pentru ZIUA de Constanța viceprimarul comunei, Florin Neagu.
 
Creştinarea copiilor din centrele de plasament şi a celor aflaţi în grija asistenţilor maternali a devenit un obicei admirabil al comunității din Cumpăna, peste 300 de suflete nevinovate fiind botezate în cele două biserici din localitate, cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului“ şi „Sfânta Parascheva“: „Aici s-au făcut mereu creștinări, este o datină, de fiecare sărbătoare legală se fac mereu botezuri sociale,” a adăugat viceprimarul comunei.
 
Nașii celor trei copii botezați sunt creștini cu suflet bun, aleși datorită iubirii pe care o poartă copiilor abandonați și lipsiți de dragostea părintească. Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, afirmă că au găsit „naşi cu sufletul mare, care îşi vor pune amprenta pe soarta acestor copilaşi. Prin botezarea acestor prunci săvârşim o mărturisire de credinţă publică, în faţa bisericii, prin care omul declară că renunţă la viaţa de păcat, dorind să înceapă o viaţă nouă “, a concluzionat primarul din Cumpăna.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii