Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Chirciu, despre reabilitarea Drumului Comunal 48 „Administratorul bălţii ne creează probleme serioase”

ro

16 Jul, 2013 00:00 2482 Marime text
Primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, a precizat, ieri, că speră ca lucrările începute la amenajarea Drumului Comunal 48 să se încheie în cinci luni, aşa cum este programat. „Lucrările realizate până acum sunt de bună calitate. Atât noi, cât şi constructorul încercăm cu banii avuţi să fie cât mai bine”, a afirmat primarul Gheorghe Chirciu. Şeful autorităţii locale a precizat că împreună cu constructorul va solicita Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale o suplimentare a fondurilor aferente proiectului pentru „stabilitatea în timp a construcţiei”.
Primarul Gheorghe Chirciu a declarat, însă, că administratorul bălţii îi creează „probleme serioase prin inundarea păşunilor şi a drumului aflat în reabilitare, punând în dificultate continuarea lucrărilor”. „Pentru rezolvarea situaţiei îmi pun speranţa în ajutorul autorităţilor abilitate”, a afirmat şeful autorităţii locale. „Au băgat iar apă în baltă (n.r. cei care administrează balta) şi a venit şi apa pluvială. La acest moment nivelul de retenţie a apei depăşeşte cu 2 metri nivelul maxim acceptat. În urmă cu două luni am trecut printr-un episod similar. Şi atunci administratorul a inundat balta, iar apa depăşea cu un metru nivelul maxim de retenţie”, a explicat primarul Gheorghe Chirciu.
 
Lucian Ruşan neagă acuzele: „Nu se inundă balta”

 
Am încercat să aflăm de la administratorul Bălţii Oltina de ce nu se respectă nivelul maxim de retenţie a apei, fapt ce a dus la inundarea drumului aflat în reabilitare, însă acesta infirmă categoric o astfel de situaţie. Dan Lucian Ruşan, administratorul SC Aquarom Elite SRL (societatea care exploatează Balta Oltina), neagă cele afirmate de şeful autorităţii locale de la Oltina, susţinând că: „Nu se inundă balta. Am pus mire noi şi nivelul în baltă este de 160 centimetri conform cu Apele Române”. Dan Lucian Ruşan aruncă vina pe... ploile torenţiale. „Dacă au apărut modificări acestea se datorează ploilor torenţiale care au căzut în ultima perioadă”, declară administratorul SC Aquarom Elite SRL, afirmând şi că „drumul de care vorbiţi este digul nostru de reţinere marginal la baltă, iar orice construcţie efectuată în zona inundabilă este supusă unor astfel de situaţii”.
 
Se intervine pentru asfaltare şi supraînălţare
 
Amintim că Primăria comunei Oltina a atras bani de la Uniunea Europeană, pe Măsura 322, pentru modernizarea Drumului Comunal 48. Drumul Comunal 48 face legătura între Oltina şi Satu Nou. Drumul este din piatră şi s-a deteriorat, acesta fiind afectat de inundaţiile din 2010. Drumul Comunal 48 se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 9 kilometri, însă numai 5,5 kilometri vor fi reabilitaţi prin pietruire, asfaltare şi supraînălţare, întrucât doar această porţiune a fost afectată de inundaţii, ea aflându-se în zona lacului. Pentru diferenţa rămasă de 3,5 kilometri, primarul intenţionează să găsească o altă sursă de finanţare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii