Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:51 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Scupra - „Este un simbol local, el este aici ca şi acasă“ Gheorghe Hagi, primul cetățean de onoare al orașului Ovidiu (galerie foto)

ro

10 Jul, 2015 00:00 1361 Marime text
 
Marele fotbalist, Gheorghe Hagi a devenit, ieri, prmul cetăţean de onoare al oraşului Ovidiu. La iniţiativa primarului George Scupra, „regele“ fotbalului a primit cel de-al treilea titlu de cetățean de onoare, de această data chiar din partea orașului la a cărui bunăstare contribuie prin taxele și impozitele virate către bugetul local. Iniţiativa de a-i conferi această distincţie marelui fotbalist român îi aparţine primarului George Scupra.

Titlul îi este acordat „în semn de preţuire pentru excepţionala activitate sportivă şi pentru contribuţia deosebită adusă mediului economic şi sportiv al comunităţii oraşului Ovidiu“, după cum a precizat primarul localității.
Hagi a fost desemnat cetăţean de onoare al oraşului în urma votului unui proiect de hotărâre, nr. 46/14.05.2015, inițiat de primarul George Scupra. Tot ieri, marele Hagi a fost și primul om care a semnat în Cartea de onoare a oraşului. „Ne face mândri că suntem români. Când spui România, spui Gheorghe Hagi; este un simbol local, chiar dacă nu are buletin de Ovidiu, el este aici ca şi acasă. Este o onoare pentru noi să îi oferim acest titlu de cetăţean de onoare, mai ales că este primul cetăţean de onoare al oraşului nostru. Gheorghe Hagi este acasă la Ovidiu pentru că aşa cum se zice în fotbal, meciurile se dispută acasă sau în deplasare, iar meciurile de acasă ale echipei FC  Viitorul şi ale celor de la Academia Gheorghe Hagi se dispută la Ovidiu“, a ținut să explice gestul său primarul George Scupra.


 
Nici fostul mare fotbalist al lumii nu a fost ocolit de emoții. La rândul său, Hagi a spus că a apreciat la intenţia autorităţilor  locale. „Hagi este omul tuturor. El vine şi pleacă. După ce m-am lăsat de fotbal am înfiiţat această academie unde învață copii care vor ajunge sportivi de performanţă. Sperăm să facem din aceşti copii jucători care să facă înalte performanţe. Dar nu poţi să faci performanţe fără să munceşti. Obiectivul meu a fost mereu să câştig, îmi place să fiu cel mai bun şi asta pentru că mereu am știut ce vreau de la viaţă. Trebuie să ştii să tranformi visele în performanţe şi eu mi-am propus să rămân acolo sus“, a delcarat fostul 10 al naționalei de aur a României. Totuși, emoțiile au fost permanente și pentru el, astfel că a ținut să mărturisească: „De mult nu am mai avut aşa emoţii când s-a intonat imnul României ca acum“.

Academia Gheorghe Hagi nu doar că este unul dintre principalii cntributori la bugetul local, dar într-un oraș precum Ovidiu, unde primarul înceearcă să sprinjine sportul prin toate mijloacele, nu se putea ca tocmai fotablul să nu fie sportul de referință. „Pe lângă meciurile de cupă ale echipei sale şi ale academiei, care se vor juca în incinta clubului, avem un protocl cu academia Gheorghe Hagi pentru ca meciurile din diviza C să se dispute pe stadionul din Ovidiu; Deci nu pe stadionul academiei, ci pe stadionul din oraşul nostru“, a declarat George Scupra la finalul festivității de înmânare a certificatului de cetățean de onoare și a plachetei prin care i s-a consfințiti acest titlu.
La final, toţi cei prezenţi au ciocnit cupe cu şampanie, iar Gheorghe Hagi a primit din partea primarului un tort în fomă de stadion.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii