Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Cotabiţă va umple rafturile bibliotecii din cadrul Centrului Cultural de la Poiana, care, de ieri, îi poartă numele (galerie foto)

ro

23 Dec, 2015 00:00 2846 Marime text


Satul Poiana a avut, ieri, oaspeţi de seamă. Gabriel Cotabiţă a venit să le calce pragul, la invitaţia autorităţilor publice locale. Pe consacratul artist îl leagă multe de această localitate. „Tatăl meu este din Poiana. De fapt, aici este şi îngropat“, a explicat artistul, care a spus că are şi acum mai multe rude aici, precum şi în oraşul Ovidiu. De aceea, aleşii locali au decis ca Centrul Cultural, una dintre investiţiile cele mai importante ale Primăriei, să poarte numele interpretului.
 
De curând, Primăria oraşului Ovidiu a finalizat lucrările de reabilitare, modernizare şi extindere a Centrului Cultural din Poiana, care a fost închis după Revoluţia din 1989. Locuitorii din satul Poiana se pot bucura acum de un centru multifuncţional, dotat la standarde europene, în care copiii pot desfăşura diverse activităţi, iar locuitorii vor beneficia de un spaţiu adecvat pentru desfăşurarea evenimentelor socio-culturale.


 
„Surpriza este enormă. Toate legăturile pe care le-am avut cu zona au fost destul de precare. Mai multe legături am avut acum, de când tata a dispărut, pentru că şi-a dorit să fie îngropat aici. Am fost impresionat şi încântat. Mi se pare destul de devreme ca cineva să îţi pună numele pe o clădire. Lucrurile astea se întâmplă de obicei după ce cineva nu mai e. După cum vedeţi, eu sunt destul de viu. Dar mă onorează teribil această iniţiativă. O să trimit nişte cărţi aici (n.r. la biblioteca din cadrul Centrului Cultural). Am o mulţime de cărţi, 500 - 600 de volume, care nu mai au loc în biblioteca din noua casă în care m-am mutat.
Valoarea investiţiei este de 1.200.000 de lei, iar fondurile sunt obţinute de la bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii. Reabilitarea a constat în lucrări de extindere şi supraînălţare a clădirii; lucrări la structura de rezistenţă; reabilitare totală (zidărie, tencuieli, pardoseli); tâmplărie PVC (uşi şi geamuri); amenajare bibliotecă, sală de spectacole, de lectură şi de calculatoare; sistem de ventilaţie; înlocuire acoperiş; schimbare totală a instalaţiiIor electrice, sanitare şi termice; racordare la reţeaua de gaze naturale.
 
„Locuitorii din satul Poiana aveau nevoie de un centru cultural modern. Aici se vor putea desfăşura diverse evenimente - serbări, spectacole, concursuri, dar şi alte activităţi de recreere sau de informare. Clădirea care a fost reabilitată era veche de 55 de ani şi nu funcţiona de la Revoluţie. Am depus proiectul în 2013, anul trecut om primit finanţarea, iar acum ne bucurăm că putem să ne întâlnim cu toţii aici şi să inaugurăm acest loc“, a declarat edilul-şef al oraşului Ovidiu, George Scupra.
 
Gabriel Cotabiţă a primit din partea autorităţilor locale o plachetă care să îi amintească de instituţia care de ieri îi poartă numele. Localitatea s-a pregătit serios pentru acest eveniment, nelipsind colindele şi reprezentaţiile oferite de ansamblurile Dobrogeanca și Armânamea. De asemenea, artistul Matteo a susţinut un spectacol împreună cu Gabriel Cotabiță.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii