Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festival de muzică folk Nume celebre vor urca pe scenă, la invitaţia Primăriei Ovidiu

ro

21 May, 2019 00:00 2239 Marime text
Primăria Ovidiu, în colaborare cu Consiliul Local Ovidiu, organizează, în perioada 28-30 iunie 2019, Zilele Oraşului Ovidiu. În cadrul celor trei zile de sărbătoare, locuitorii oraşului Ovidiu şi nu numai sunt invitaţi la cea de-a doua ediţie a Festivalului de muzică folk. Invitaţii speciali din acest an sunt Mircea Vintilă, Emeric Imre, Lari Marinescu, Daniel Iancu, Vali Petcu şi Silviu Covaci. Festivalul va avea loc în data de 28 iunie, în parcul Faleză Lac.
 
Un alt eveniment care va avea loc în cadrul Zilelor oraşului Ovidiu este cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Cântecului Popular „Elena Roizen“. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Centrul Cultural Judeţean „Teodor T. Burada“ Constanţa şi Centrul Cultural „Elena Roizen“, la iniţiativa primarului George Scupra, va include şi un moment dedicat memoriei artistei Elena Ionescu Cojocaru. Mai mult, începând cu acest an, va fi acordat şi un trofeu cu numele regretatei interprete a cântecului popular.
 
Festivalul cântecului popular „Elena Roizen“ este o manifestare care îşi propune valorificarea tezaurului folcloric din România, afirmarea şi promovarea valorilor autentice, introducerea în circuitul naţional de noi talente, precum şi prezentarea celor mai frumoase costume din diferitele zone etnofolclorice al ţării. La concurs pot participa interpreţi amatori, solişti vocali de muzică populara românească din ţară şi din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 ani şi cu o foarte bună cunoaştere a zonei folclorice pe care o reprezintă. Înscrierile se fac până pe data de 7 iunie. Juriul este format din personalităţi de seamă din domeniul folclorului românesc. Festivalul se va desfăşura în data de 28 iunie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii