Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este aşteptată semnătura preşedintelui Klaus Iohannis. Localitatea Băneasa din judeţul Constanţa va redeveni comună

ro

25 Dec, 2018 00:00 2752 Marime text
La începutul anului viitor, va intra la promulgare la Preşedinţie proiectul de lege care vizează revenirea oraşului Băneasa la statutul de comună. Proiectul, iniţiat de senatorul PSD Nicolae Moga, a trecut de Senat (cameră decizională) săptămâna trecută şi are la bază referendumul organizat în vara anului 2017.
Atunci, locuitorii din Băneasa şi-au exprimat acordul să se revină la rangul de la comună. În acest sens, şi Consiliul Local din localitate şi-a însuşit rezultatul referendumului.
 
Mai departe, documentele au fost transmise în procedură de urgenţă Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor. Proiectul a fost aprobat cu 248 de voturi pentru, iar recent, la Senat, în unanimitate.
 
Principalele consecinţe ale revenirii la statutul de comună pentru UAT Băneasa sunt: diminuarea nivelului fiscalităţii, reducerea aparatului administrativ şi reducerea cheltuielilor de funcţionare, posibilitatea accesării de surse de finanţare specifice mediului rural şi atragerii de surse pentru dezvoltare.

Citeşte şi:

Senatorul Nicolae Moga şi-a prezentat raportul de activitate Proiectul de lege privind construirea în judeţul Constanţa a Spitalului Militar Regional „Mihail Kogălniceanu“ intră în procedură de urgenţă (documente)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii