Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:52 09 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Educaţia, prioritate pentru 2016-2020 Primăria Ovidiu a elaborat proiecte cu finanţare UE pentru şcoli şi grădiniţe

ro

21 Nov, 2016 00:00 2272 Marime text
Prelungirea de către comunitate a mandatului de edil-şef încredinţat lui George Scupra permite administraţiei locale din Ovidiu punerea în practică a unei ample strategii de dezvoltare durabilă a oraşului. Potrivit acestuia, strategia elaborată împreună cu echipa sa este pentru perioada 2016-2020 şi vizează diverse domenii, un loc aparte fiind dedicat educaţiei.
 
Inevitabil, pentru a cunoaşte exact unde trebuie acţionat, edilul-şef a pornit de la punctele slabe depistate în timp. „Insuficienţa unităţilor preşcolare, scăderea interesului familiei pentru problemele şcolii, absenţa cabinetelor stomatologice şi a unui psiholog în fiecare unitate de învăţământ cu normă întreagă ne impun să intervenim şi să încercăm să remediem situaţia“, consideră primarul oraşului Ovidiu, George Scupra. Iată de ce strategia la care făceam referire mai sus cuprinde mai multe proiecte ce vizează sistemul educaţional, proiecte care vor fi implementate în următorii patru ani.

Unităţi de învăţământ ce vor fi modernizate 

Primul pe listă va permite executarea unor lucrări de extindere, reabilitare şi modernizare a corpului Liceului Tehnologic „Ion Podaru“, precum şi reabilitarea sălii de sport a unităţii de învăţământ. Potrivit edilului-şef, proiectul respectiv va fi implementat cu bani de la Uniunea Europeană. „Proiectul a fost estimat la 4.519.932,34 de lei, cheltuielile urmând a fi acoperite, în principal, din fonduri europene nerambursabile, bugetul de stat, cofinanţat de la bugetul local, dar şi din alte fonduri“, a explicat primarul localităţii Ovidiu, George Scupra.
 
Nici Şcoala Generală nr. 2 din oraş nu a fost omisă din lista unităţilor de învăţământ cărora li se va schimba „imaginea“. În perioada următoare, reprezentanţii administraţiei locale vor să demareze lucrări de mansardare a şcolii, proiectul fiind evaluat la opt milioane de lei, sumă ce va fi acoperită în cea mai mare parte tot din fonduri UE.
 
Alte 4,2 milioane de lei sunt prevăzute pentru „construcţie imobil nou cu funcţionalitate de şcoală şi grădiniţă“. „Este vorba despre un alt proiect pe fonduri europene prin care vrem să construim o şcoală şi o grădiniţă în satul Poiana, iar pe suprafaţa terenului aferent se vor amenaja un spaţiu de recreere pentru elevi, un teren de fotbal, o zonă de acces auto şi una pietonală“, a explicat George Scupra.
 
O altă investiţie importantă cu fonduri UE va permite construirea Grădiniţei „Licurici“ cu program prelungit şi a centrului after school, costurile fiind estimate la patru milioane de lei, bani asiguraţi din fonduri europene, de la bugetul de stat, dar şi din cel local.
 
Pentru extinderea cu un corp nou - parter plus un etaj - la Grădiniţa „Zig-Zag“, administraţia publică locală din Ovidiu a estimat că are nevoie de 850.000 de lei. „În fapt, vorbim despre lucrări de construire, extindere cu un corp P+1, reamenajare corp existent parter la grădiniţa respectivă, precum şi schimbarea destinaţiei punct termic în sală polifuncţională. Desigur, şi în acest caz vorbim despre un proiect ce urmează a fi finanţat preponderent din fonduri europene nerambursabile“, a menţionat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.
 
Per total, investiţiile prevăzute pentru următorii patru ani în infrastructura şcolară din oraşul Ovidiu şi satul Poiana se vor ridica la 21.569.932,34 de lei, cea mai mare parte din sumă fiind acoperită din fonduri UE.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii