Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CLM Primarul Chițac vrea să transforme 10.000 mp de spațiu verde în beton (DOCUMENT)

ro

29 Nov, 2023 12:41 1503 Marime text



Consilierii locali municipali sunt chemați să aprobe astăzi un număr de 70 de proiecte în cadrul ședinței ordinare a lunii noiembrie.

Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre nr. 534/2023 pentru modificarea și completarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public și privat de interes local din municipiul Constanța, iniţiator: primar Vergil Chiţac.
 
Prin acest proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, primarul Vergil Chițac își propune să dea în administrarea Confort Urban SRL un teren de 10.000 de metri pătrați, vezi secțiunea „documente".
 
Este vorba despre tot spațiul verde  din fața magazinului Dedeman, de pe bulevardul Tomis, care urmează să fie desființat în vederea amenajării unei noi benzi de circulație, deși se află în Registrul Local al Spațiilor Verzi.



 
„Cu toate că recepția finală a Registrului Local al Spațiilor Verzi a fost făcută încă din anul 2021, Vergil Chițac refuză să îl supună votului Consiliului Local.
 
Chiar dacă nu pierde nicio ocazie să ne asigure că nevoia de a fi înconjurați de natură este prioritară pentru dumnealui, nu este dispus să protejeze în niciun fel spațiile verzi și perpetuează situația în care Constanța se află de mai bine de 20 de ani, banalizând deciziile luate în defavoarea cetățenilor.
 
Încă o dată, domnul primar transformă Primăria Constanța într-un spațiu tolerant în care își poate îndeplini ambițiile personale, iar refuzul de a aproba Registrul Local al Spațiilor Verzi printr-o Hotărâre de Consiliu local nu lasă loc de îndoială", susține consilier local USR, Florin Cocargeanu.

Grupul consilierilor locali USR nu vor vota astăzi acest proiect.

Potrivit proiectului, Confort Urban SRL va mai prelua si un teren de 1.103 mp situat pe strada Eliberării dar și un altul de 622 mp de pe strada Progresului din municipiu.



PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii