Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:20 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După primul an de mandat, consilierii judeţeni depun rapoartele de activitate Cum s-au implicat în CJC Bogdan Bola şi Marian Iordache (documente)

ro

07 Jul, 2017 00:00 2163 Marime text
Consilierii liberali Bogdan Bola şi Marian Iordache sunt primii aleşi judeţeni care şi-au depus raportul de activitate după primul an de mandat, potrivit Legii 215/2001, art. 51, alin.4.

Bola, cel mai activ consilier judeţean al opoziţiei 

În urma votului primit în cadrul şedinţelor Consiliului Judeţean Constanţa, Bogdan Bola face parte din următoarele comisii de specialitate: Comisia pentru Educaţie, Sport, Turism şi Tineret; Comisia Juridică, Ordine Publică şi Situaţii de Urgenţă. În cadrul lucrărilor comisiilor de specialitate şi al şedinţelor Consiliului Judeţean, Bola susţine că a analizat fiecare solicitare sau proiect de hotărâre care s-a regăsit pe ordinea de zi.
 
„Pe parcursul acestor activităţi, am avut intervenţii documentate, astfel încât, prin amendamente proprii sau prin abordări colective, să obţin clarificările necesare atât pentru avizarea proiectelor, cât şi corectarea conţinutului acestora. În calitate de reprezentant al Consiliului Judeţean Constanţa, am participat la şedinţele Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Grup Local Dobrogea Nord, unde am fost convocat de două ori“, susţine Bola în raport.
 
În cadrul şedinţelor ordinare şi extraordinare ale Consiliului Judeţean Constanţa, consilierul liberal susţine că a avut luări de cuvânt pe tema situaţiei Centrului Multifuncţional pentru Tineret, a cărui deschidere se amână de la lună la lună. În acest sens, Bola a efectuat mai multe vizite la centrul respectiv, pentru documentare, inclusiv asupra greşelilor de proiectare şi viziune ale celor însărcinaţi cu transformarea fostului cinematograf „Republica“ într-un centru pentru tineret.
 
Bola s-a opus în mod public modalităţii prin care reprezentanţii Teatrului de Stat Constanţa au înţeles să cheltuiască banul public în cadrul evenimentului „Sărbătoarea Teatrului“. „Doamna director al Teatrului de Stat a solicitat Consiliului Judeţean Constanţa 100.000 de lei pentru organizarea evenimentului, însă, din această sumă, 35% ar fi mers pentru publicarea unor pliante şi broşuri şi doar 10% pentru onorariile artiştilor. Din păcate, cu toata opoziţia mea şi a colegilor mei consilieri PNL, proiectul a trecut aşa cum a fost propus iniţial“, precizează Bola în raport.
 
Consilierul menţionează că a avut luări de poziţie şi în privinţa Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Constanţa (persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, autonomă, neguvernamentală, apolitică şi fără scop lucrativ, constituită în baza Decretului-lege 150/1990 şi reglementată ulterior prin Legea 146/2002 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret), solicitând informaţii suplimentare despre această organizaţie, ţinând cont de caracterul ei.
 
„Totodată, în perioada iunie 2016 - iunie 2017, am participat în calitate de consilier judeţean la mai multe evenimente şi festivităţi oficiale: întâlnirea de la Topalu cu reprezentanţi ai Ministerului Culturii privind starea sitului arheologic Capidava; consultarea regională de implementare a strategiei UE privind zona Dunării; am participat, alături de personalul Consiliului Judeţean, la discuţiile şi şedinţele de lucru avute cu reprezentanţii şcolilor speciale din judeţ pentru accesarea programului «Şcoala pentru Toţi»“, mai notează consilierul în raportul de activitate.
 
Acesta mai spune că a iniţiat întâlniri cu mai mulţi primari şi consilieri locali în zona de nord a judeţului, pentru a putea elabora strategii comune de dezvoltare, dar şi pentru a întări relaţiile dintre comunităţile locale.

Marian Iordache a candidat fără succes pentru funcţia de vicepreşedinte al CJC 

Consilierul judeţean Marian Iordache, de la PNL, şi-a depus raportul de activitate pentru perioada iunie 2016 - iunie 2017. În raport, fostul primar de la Medgidia, actual ales judeţean şi consilier al primarului oraşului Cernavodă, recunoaşte că „a candidat, fără succes, pentru o funcţie de vicepreşedinte al CJC şi a fost desemnat prin vot în calitate de membru al: Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică a Judeţului (ATOP), Comisiei de Specialitate de Urbanism, reprezentant al judeţului Constanţa în Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Marea Neagră. Atât în cadrul comisiilor de specialitate, cât şi la organismele menţionate, am avut intervenţii, propuneri şi sugestii de îmbunătăţire a proiectelor supuse dezbaterii“. Împreună cu grupul consilierilor PNL, a dezbătut proiectele de hotărâre şi a formulat amendamente. În primul an de mandat, Iordache a votat de cinci ori împotriva unor proiecte, la alte trei s-a abţinut şi a aprobat 319 proiecte de HCJ.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza integral cele două rapoarte de activitate ale consilierilor judeţeni Bogdan Bola şi Marian Iordache.

Ti-a placut articolul?

Comentarii