Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul RADET, Liviu Popa „Constănțenii nu riscă să rămână fără căldură în apartamente“

ro

01 Dec, 2018 00:00 1649 Marime text
Zilele acestea, s-a repus pe tapet tema CET-ului. Primăria susține că a plătit în avans subvenția pentru gigacalorie. Vor fi probleme la iarnă cu furnizarea căldurii? Primarul Constanței spune că nu. „I-am reprezentat pe toți abonații la întâlnirile cu ministrul Energiei, cu ministrul de Finanțe, cu furnizorii CET-ului. Este un grup de lucru la minister care lucrează la identificarea unei soluții. Se caută o soluție prin care CET să fie transferată la municipiu, măcar dacă dăm 15 milioane de euro pe an, să dăm pentru ce este al nostru. Nu pentru ceva ce aparține Statului. Eu am plătit 25 milioane în avans și de îndată ce voi avea un buget aprobat voi plăti diferența de 33 de milioane de lei în avans.

De când s-a înființat CET, noi nu avem nicio datorie la nimeni. Proprietarul este Ministerul Energiei, Statul Român, de aceea am cerut sprijinul Băncii Mondiale și va veni cu o soluție ce să facem. Pe lângă capacitatea de producție, CET are în proprietate și magistralele de transport. UE nu dă bani pentru insularizarea capacităților de producție. Dă bani pentru producție transport și distribuție. După ce vom prelua CET, vom găsi soluții, pentru că avem specialiști cu care să ne consultăm”, susține Decebal Făgădău.
 
La rândul său, directorul RADET, Liviu Popa, afirmă că nu există niciun motiv pentru care constănțenii abonați în sistemul centralizat să aibă surprize neplăcute în ceea ce privește furnizarea agentului termic. Conducerea RADET a declarat în mod constant, în ultimele luni, că își respectă toate angajamentele de plată către CET Palas. „Constănțenii racordați la sistemul centralizat de termoficare nu riscă să rămână fără căldură în apartamente”, spune și directorul RADET, Liviu Popa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii