Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:20 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum şi-a propus Primăria Cernavodă să reducă şomajul în rândul tinerilor

ro

28 Aug, 2013 00:00 1328 Marime text
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) şi Primăria Cernavodă vor încadra 30 de tineri în câmpul muncii. Acţiunea a fost posibilă în urma Bursei Locurilor de Muncă, organizată la începutul acestei săptămâni, la sediul Casei de Cultură.
Comisia AJOFM Constanţa a fost prezentă la Cernavodă, alături de mai mulţi angajatori, dar şi de zeci de tineri, care au primit indicaţiile necesare pentru a ocupa un loc de muncă. Evenimentul a avut loc în cadrul amplului program accesat de către cele două instituţii pentru ocuparea forţei de muncă de către tinerii cu vârste între 18 şi 25 de ani, care se încadrează în prevederile Legii 116/2002.

Vizaţi au fost în principal tinerii cernavodeni care prezintă un risc de marginalizare socială, care vor fi salarizaţi pentru o perioadă de doi ani, drept care le va fi asigurat din bugetul de stat. În cadrul evenimentului, zeci de tineri au depus cereri de angajare şi au primit informaţii despre oferta cursurilor de calificare gratuite organizate de către ANOFM. „Această acţiune a avut menirea de a reuni angajatori şi tineri aflaţi în căutarea unui loc de muncă, în speranţa corelării cererii şi ofertei de forţă de muncă, în scopul prevenirii şi reducerii şomajului în special în rândul tinerilor”, a precizat, ieri, primarul Gheorghe Hânsă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii