Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:38 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu banii de la CJC Primăria Mihail Kogălniceanu va putea realiza doar două studii de fezabilitate (galerie foto)

ro

09 Nov, 2017 00:00 2105 Marime text
În şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) de la finele lunii trecute, 38 din cele 72 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) existente la nivelul judeţului nostru au primit bani. În fapt, consilierii judeţeni au aprobat un proiect de hotărâre privind repartizarea pe UAT-uri a procentului de 20% din sumele defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul în curs.
 
În acest conrext, Primăriei Mihail Kogălniceanu i-a revenit suma de 80.000 de lei, bani alocaţi pentru „dezvoltare locală şi arierate“. Potrivit şefei administraţiei publice locale, Ancuţa Daniela Belu, suma respectivă este infimă comparativ cu nevoile comunei. „Este drept, am primit nişte bani de la Consiliul Judeţean Constanţa. Sunt foarte puţini şi cred că vom folosi această sumă pentru a achita studiile de fezabilitate pentru unele dintre proiectele pe care le avem în curs de implementare, deoarece asta înseamnă că pentru acelea am semnat deja contracte“, a declarat pentru ZIUA de Constanţa primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.
 
Iniţial, am crezut că şefa administraţiei locale se referă la proiectele care au fost aprobate spre a fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, însă nu despre acelea este vorba. „În fapt, noi (n.r. reprezentanţii administraţiei publice locală) avem în atenţie mai multe proiecte, iar pentru realizarea tuturor documentelor ce se impun ne-ar fi trebuit aproximativ cinci miliarde de lei. Aşa că vom vedea pentru care dintre proiectele depuse pe PNLD 2 vom folosi alocarea bugetară de la CJC. Deocamdată, sunt buni şi aceşti bănuţi… Nu ştiu încă ce vom plăti, dar măcar pentru unul dintre proiectele respective vom achita şi, evident, vom mai completa din bugetul local astfel încât să putem achita două studii de fezabilitate. Deocamdată, nu am stabilit pentru care dintre ele vom face studiile cu banii de la Consiliul Judeţean Constanţa“, a menţionat şefa administraţiei locale din Mihail Kogălniceanu.

Răspuns la solicitarea MDRAPFE 

Şi pentru că tot a ajuns discuţia la proiectele depuse de Primăria Mihail Kogălniceanu şi aprobate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) spre a fi realizate cu fonduri alocate prin PNDL 2, primarul Ancuţa Daniela Belu a ţinut să sublinieze că a primit o solicitare de clarificări, iar în această săptămână va trimite toată documentaţia solicitată.
 
Reamintim că, prin PNDL 2, în comuna Mihail Kogălniceanu ar urma să se implementeze patru proiecte a căror valoare totală se ridică la suma de 14.993.111 lei. Primul proiect vizează realizarea branşamentelor la apă a localităţii Piatra, sat arondat comunei Mihail Kogălniceanu, în valoare de 942.887,00 de lei. „Tot prin PNDL vom reuşi să facem o grădiniţă cu orar prelungit, proiectul fiind estimat la suma de 1.871.742,00 de lei, vom putea să reabilităm şi să modernizăm dispensarul din comună, lucrare pentru care ni s-a alocat suma de 1.656.128,00 de lei. De asemenea, tot cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene vom avea posibilitatea de a moderniza atât drumuri comunale, cât şi drumurile de acces din zona de est a comunei. Pentru implementarea acestui proiect, urmează să primim suma de 10.522.354,00 de lei“, a precizat primarul comunei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii