Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:28 20 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criteriile de acces la o locuinţă în regim ANL, la vot în Consiliul Local Municipal Constanţa

ro

30 Sep, 2019 00:00 5324 Marime text

Aleşii locali municipali vor aproba noile criterii de alocare a locuinţelor în regim ANL destinate închirierii. Comisia de repartizare a locuinţelor construite prin programele ANL la nivelul municipiului Constanţa este formată din: Costin Ioan Răsăuţeanu - viceprimar, Dede Perodin - consilier local PSD, Cristian Mihăilescu - consilier local PSD, Cătălin Florin Papuc- consilier local PMP, Cristina Văsii - consilier local PNL şi Aurora Zană - consilier juridic, în cadrul primăriei Municipiului Constanţa.
 
Potrivit proiectului de hotărâre de CLM care intră la vot în şedinţa de astăzi, criteriile de acces în locuinţele ANL sunt următoarele:
1. Titularul cererii de repartizare a unei locuinţe pentru tineri, destinată închirierii este major, în vârstă de până Ia 35 de ani Ia data depunerii cererii.
2. Titularul cererii de locuinţă şi ceilalţi membri ai familiei acestuia trebuie să nu deţină sau să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ-teritoriale sau a unităţii în care îşi desfăşoară activitatea, în localitatea unde a solicitat locuinţa.
3. Titularul cererii de locuinţă trebuie să îşi desfăşoare activitatea în localitatea în care sunt amplasate locuinţele.
4. Repartizarea locuinţelor se face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât locuinţele libere din fondul existent, cât şi locuinţele ce urmează să fie finalizate în cadrul unor obiective de investiţii aprobate şi cuprinse în programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.
 
Criterii de ierarhizare stabilite prin punctaj:

1. Situaţia locativă actuală
1.1. Chiriaş în spaţiu din fond locativ privat -  10 puncte
1.2. Tolerat în spaţiu  - 7 puncte
1.3. Suprafaţa locuibilă deţinută : a. mai mare de 15 mp şi până Ia 18 mp inclusiv -  5 puncte
b. mai mare de 12 mp şi până la 15 mp inclusiv  - 7 puncte

c. 8 mp şi până Ia 12 mp inclusiv  - 9 puncte
d. mai mic de 8 mp  - 10 puncte.
 
2. Starea civila actuală
 2.1.: Starea civilă:
a. căsătorit  - 10 puncte
b. necăsătorit  - 8 puncte
2.2.: Numărul de persoane aflate în întreţinere:
a. 1 copil -  2 puncte;  2 copii -  3 puncte;  3 copii - 4 puncte;  4 copii - 5 puncte;  >4 copii  - 5 puncte + 1 punct pentru fiecare copil;
b. alte persoane, indiferent de numărul acestora  - 2 puncte.
 
3. Starea de sănătate actuală -  Boala de care suferă solicitantul sau un alt membru al familiei aflat în întreţinere, care necesita, potrivit legii, însoţitor sau o cameră în plus -  2 puncte.
 
4. Vechimea cererii solicitantului
4.1. Până la 1 an  - 1 punct;
4.2. Între 1 an şi 2 ani  - 3 puncte;
4.3. între 2 şi 3 ani  - 6 puncte
4.4. Între :3 şi 4 ani  - 9 puncte
4.5. Pentru fiecare an peste 4 ani - 4 puncte.
 
5. Nivelul de studii şi/sau pregătire profesională
5.1. fără studii şi fără pregătire profesională  - 5 puncte;
5.2. cu şcoală generaIă, fără pregătire profesională şi/sau cu specializare la locul de muncă -  8 puncte; 5.3. cu studii medii, fără pregătire profesională şi/sau cu specializare la locul de muncă -  10 puncte;
5.4. cu pregătire profesională, prin studii medii sau profesionale de specialitate şi/sau cu studii superioare de scurtă durată - 13 puncte;
5.5. cu studii superioare  - 15 puncte.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Poclitaru Loredana 02 Nov, 2020 07:20 Bună ziua mai este valabil pentru locuință ANL în constanta, suntem o familie. Și ce acte trebuie depuse și unde?