Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:26 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii, aşteptaţi să îşi spună părerea CJC vrea reguli noi la Pavilionul Expoziţional Constanţa (document)

ro

10 May, 2016 00:00 3083 Marime text

 
La nici patru luni de la adoptarea Regulamentului de Ordine Interioară pentru Pavilionul Expoziţional Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a lansat, pe pagina electronică a instituţiei, în dezbatere publică, un proiect privind modificarea acestui regulament. Astfel, societatea civilă constănţeană este aşteptată să participe cu propuneri de modificare a proiectului. Noile modificări sunt necesare şi vor ajuta la o mai bună desfăşurare a activităţii în incinta pavilionului, se menţionează în raportul proiectului.
 
Cei care vor să organizeze evenimente culturale, expoziţii, festivităţi de premiere, conferinţe, seminarii, târguri şi alte evenimente în incinta Pavilionului Expoziţional Constanţa vor trebui să respecte noile reguli impuse de CJC, dacă regulamentul va fi adoptat.
Mai exact, oricine va dori să organizeze un eveniment în acest spaţiu va trebui să respecte o procedură clară. Primul pas constă în depunerea unei cereri, cu cel puţin cinci zile lucrătoare înainte de desfăşurarea evenimentului, în care vor fi menţionate perioada în care se va desfăşura evenimentul, durata lucrărilor de amenajare şi dezafectare a spaţiului şi suprafaţa ocupată, alături de documentele de identificare ale participantului. Cererea trebuie depusă la sediul Direcţiei Generale Administrare Domeniu Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa.
 
În următoarea etapă, cererea va fi analizată de şeful de serviciu al Pavilionului Expoziţional, după care solicitantul va primi un răspuns, în scris. Atât amenajarea, cât şi dezafectarea spaţiului se vor realiza pe cheltuiala exclusivă a solicitantului, se arată în acelaşi proiect.
 
Proiectul aflat în dezbatere publică mai cuprinde şi modul de calcul al valorii taxei de utilizare temporară a spaţiului solicitat, care va fi determinată în funcţie de spaţiul închiriat. Este important de menţionat faptul că această taxă va fi achitată înainte de desfăşurarea evenimentului în cadrul Pavilionului Expoziţional. În procedura de selecţie a solicitărilor este specificat faptul că evenimente de acelaşi fel se vor desfăşura aici la un interval de cel puţin zece zile.
 
Pentru o mai bună organizare a activităţii, în proiectul supus dezbaterii publice se menţionează că este interzisă închirierea sau subînchirierea spaţiului de către solicitant.
Pe de altă parte, CJC se obligă să asigure un număr limitat de locuri de parcare pentru fiecare solicitant, în funcţie de spaţiul închiriat.
 
Vă reamintim că dreptul de administrare a clădirii nu a aparţinut dintotdeauna CJC, obiectivul aflându-se în administrarea Fundaţiei Fantasio Constanţa, care a fost înfiinţată în luna martie a anului 2005, printr-o hotărâre a CJC. Totuşi, recent, Pavilionul Expoziţional, în care CJC a investit peste 8 milioane de lei - bani luaţi cu împrumut din cauza unei finanţări ratate -, a trecut în proprietatea publică a judeţului Constanţa, după ce consilierii judeţeni i-au retras dreptul de administrare Fundaţiei Fantasio, în urma recomandărilor Curţii de Conturi.
 
Pentru a aduce mai multe venituri la bugetul judeţului, consilierii judeţeni au votat, în primăvara anului trecut, ca Pavilionul Expoziţional Constanţa să fie concesionat.
 
Imobilul este situat pe malul lacului Siutghiol, la intrarea în staţiunea Mamaia, dinspre Delfinariu. Clădirea beneficiază de o sală de expoziţie cu o suprafaţă totală de peste 4.800 mp, o sală de conferinţe cu capacitate de 300 de locuri, precum şi de spaţii destinate diverselor servicii, cum ar fi: centru de presă, cabinet medical, secretariat, birouri firme, zone de alimentaţie publică etc. Suprafaţa totală a Pavilionului Expoziţional este de peste 7.600 mp, distribuită în trei corpuri distincte.
 
Acesta este cel de-al treilea proiect de hotărâre pe care conducerea CJC îl supune dezbaterii publice. Al treilea din acest an şi, dacă ne gândim, al treilea de la înfiinţarea acestei unităţi administrativ-teritoriale. Pe lângă acest proiect, CJC a mai supus dezbaterii publice alte două proiecte, la jumătatea lunii februarie a acestui an. Primul dintre acestea vizează stabilirea tarifelor, taxelor şi impozitelor locale pentru instituţiile de cultură din judeţ, iar cel de-al doilea se axează asupra bugetului judeţului Constanţa pentru anul 2016. După expirarea termenului în care acestea se află în dezbatere publice, proiectele vor intra pe ordinea de zi a şedinţelor CJC şi vor fi supuse aprobării consilierilor judeţeni.
 
În secțiunea documente puteţi vizualiza proiectul iniţiat de CJC şi supus dezbaterii publice privind modificarea Regulamentului de ordine interioară al Pavilionului Expoziţional Constanţa. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii