Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judeţean a donat o sută de mii de puieţi de salcâm judeţului Neamţ

ro

10 Apr, 2013 00:00 2382 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a donat ieri o sută de mii de puieţi de salcâm judeţului Neamţ, pentru a se lua primele măsuri împotriva înzăpezirii şi blocării drumurilor, chestiuni ce au pus în dificultate autorităţile de-a lungul anilor. Numai în această iarnă, la Neamţ, au fost izolate sute de gospodării din cauza nămeţilor. Ieri au fost plantaţi deja primii 10.000 de salcâmi, în localitatea Văleni.
De la Constanţa s-au deplasat la Neamţ, Gică Ene, şeful Secţiei Agro-Silvice din cadrul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, instituţiei subordonată Consiliului Judeţean, şi reprezentantul unei firme care acordă consultanţă în cadrul acestui proiect. „Este vorba de un schimb. Judeţul Neamţ ne va furniza în perioada următoare alţi puieţi, noi ne gândim la stejari, rămâne de văzut ce vor spune specialiştii”, a precizat Gabriel Diceanu, care a mărturisit că se va da şi o Hotărâre de Consiliu Judeţean referitoare la acest schimb de puieţi.
În aceeaşi zi, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a avut o întâlnire cu Lucia Varga, ministrul Pădurilor şi Apelor, în ideea de a extinde la nivel naţional proiectul iniţiat în judeţul Constanţa privind refacerea livezilor, a perdelelor de protecţie a culturilor şi a drumurilor judeţene, dar şi programul referitor la construirea solariilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii