Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Lumina sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţare

ro

07 May, 2014 00:00 3742 Marime text
Situată în partea central-estică a judeţului Constanţa, la doar 17 kilometri de reşedinţa de judeţ, comuna Lumina a luat naştere ca unitate administrativ-teritorială la 9 mai 1989. Aşadar, anul acesta, ziua comunei are o însemnătate cu atât mai mare cu cât cei aproape 9.000 de locuitori ai săi aniversează 25 de ani de când fac parte dintr-o comunitate care înfloreşte şi se dezvoltă constant. De aceea, data de 10 mai, atunci când va fi marcată ziua comunei, a fost aleasă şi ca moment de inaugurare a unui proiect important pentru aleşii locali: piaţa agroalimentară. „Aşa cum am promis, locuitorii comunei Lumina nu mai trebuie să parcurgă un drum până în oraş pentru a-şi face cumpărăturile din pieţe şi nici producătorii locali nu vor mai avea această grijă, ei vor putea să îşi expună şi să îşi comercializeze marfa chiar la ei în localitate“, a declarat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru.

Potrivit gospodarului-şef, sâmbătă, 10 mai, de la ora 8.30, evenimentele ce vor marca ziua localităţii vor începe printr-un cros, apoi, de la 10.00, în prezenţa oficialităţilor locale, va avea loc momentul inaugural de tăiere a panglicii noului sediu al pieţei agroalimentare, amplasată în centru, în imediata apropiere a clădirii Primăriei. De la ora 11.00, pe scena amplasată, de asemenea, în centrul comunei, vor urca mai mulţi artişti şi ansambluri dobrogene, spre încântarea publicului spectator. „Anul acesta, am decis să promovăm mai mult obiceiurile şi artiştii dobrogeni. De aceea, Primăria şi Consiliul Local Lumina invită toţi cetăţenii comunei, dar şi pe toţi cei ce doresc să ne fie alături, să participe la sărbătoarea dedicată Zilei Comunei Lumina. Vor întreţine atmosfera ansambluri de muzică şi dansuri ale caselor de cultură din judeţ, din localităţile Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Techirghiol, Medgidia, Hârşova şi altele“, susţine primarul Dumitru Chiru.
Duminică, un alt spectacol îi aşteaptă pe locuitori: celebrele lupte tătăreşti - Kureş, premiul pentru care concurează curajoşii participanţi fiind un batal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii