Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:28 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci mandate de consilieri judeţeni îşi vor afla „stăpânii“ pe 2 septembrie Forţe proaspete în componenţa CJC (documente)

ro

28 Aug, 2015 00:00 1644 Marime text
Spre deosebire de şedinţele obişnuite ale Consiliului Judeţean Constanţa, cea programată la început de septembrie aduce forţe noi. În cazul a patru consilieri judeţeni se va constata, oficial, încetarea mandatelor, iar alţi cinci aspiranţi la aceste mandate încă din vara anului 2012 îi vor înlocui pe cei care, din diverse motive, au renunţat la activitatea din administraţia publică judeţeană. Concret, pe 2 septembrie, aleşii vor vacanta mandatele social-democraţilor Petrică Munteanu şi Nicolae Stelian Fronescu (care a decedat luna trecută), liberalului Ionuţ Albu şi preşedintelui Organizaţiei Municipale a Partidului Conservator, Viorel Ulmeanu. Potrivit vicepreşedintelui CJC Cristinel Dragomir, Albu a renunţat la mandat pentru a nu avea probleme de incompatibilitate, iar Ulmeanu va pleca în voiaj.

Cine sunt înlocuitorii

Pentru că în 2012 PSD, PNL şi PC formau familia perfectă ai cărei piloni (PSD şi PNL) îşi declarau iubire şi încredere pe termen îndelungat, a apărut o listă a defunctei USL cu aspiranţi comuni la mandatele de consilieri judeţeni. În acest context, indiferent de apartenenţa politică a celor care au renunţat la mandatul de ales judeţean, înlocuitorii vor intra în „ring” în ordinea numerelor „de pe tricou” (conform ordinii pe lista USL). Astfel, primul chemat la „apel” va fi Dumitru Coiciu (PSD), director adjunct la Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa şi fost consilier judeţean în legislatura 2008-2012, ce va prelua mandatul colegului de partid Petrică Munteanu. Mandatul lui Fronescu va reveni liberalei din Valu lui Traian, Luminiţa Iuruc, cel la care renunţă Albu va ajunge la Felician Marius Gherasim, iar mandatul primit iniţial de conservatorul Ulmeanu va fi predat social-democratului din Medgidia Marian Ciprian Albu. În cadrul aceleiaşi şedinţe a Consiliului Judeţean Constanţa, va fi încredinţat şi mandatul vacantat de ceva vreme de liberalul Dumitru Bedivan, în locul său urmând să se activeze în CJC Alexandru Ionescu, din Lumina. „Mâine (n.r. astăzi) voi lua legătura cu cei ce ar urma să preia mandatele de consilieri judeţeni, pentru a vedea dacă vor să activeze şi, în cazul în care unul dintre cei menţionaţi nu va dori, următoarea pe lista USL din 2012 şi care poate deveni consilier judeţean este Adriana Veronica Gheorghe, profesor la Grupul Şcolar Industrial Energetic Cernavodă (n.r. fost inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa)”, ne-a declarat vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir.

Cu ce zestre şi interese vin 

Conform declaraţiei de interese din aprilie 2012 de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, Felician Marius Gherasim este administrator al SC Dorada Transporting SRL. În ceea ce priveşte averea, Gherasim nu are nicio declaraţie pe site-ul respectiv.
Tot „graţie” ANI, am găsit o declaraţie de avere şi una de interese, datând din 2012, ale fostului director general al RATC Constanţa, Dumitru Coiciu. Averea sa cuprindea: două terenuri intravilane, două apartamente, două case, un autoturism, dar şi bijuterii, tablouri şi ceasuri însumând 6.000 de euro. În document figurau un cont curent în care erau depuşi, la acea vreme, 15.000 de lei şi un depozit bancar cu 200.000 de lei. Asta în condiţiile în care, în anul fiscal 2011, veniturile familiei Coiciu se ridicau la 100.000 de lei.
La capitolul interese, Coiciu se putea lăuda cu funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Clean Control ITC SRL şi de director general al RATC Constanţa, declarând totodată calitatea de membru PSD.

Propriul manager

Marian Ciprian Albu, de profesie inginer agronom, era, potrivit declaraţiei de interese din aprilie 2012, acţionar la SC Tehnic Zone Est SRL din Medgidia, firmă căreia i-a şi împrumutat 40.000 de lei, avea un teren intravilan la Cumpăna, un autoturism fabricat în anul 1996, un venit anual de 24.500 de lei, dar şi un credit bancar în valoare de 12.300 de euro, scadent în anul 2018.
Tot site-ul ANI ne arată că, în aprilie 2012, Alexandru Ionescu era manager şi asociat unic la SC Corida SRL din Constanţa, dar şi vicepreşedinte al Organizaţiei PSD Lumina. Tot în comuna Lumina are un teren intravilan şi o casă, ambele dobândite prin contracte de vânzare-cumpărare şi împărţite „frăţeşte” cu soţia sa, Liliana. Averea viitorului consilier judeţean era întregită de un autoturism şi de un venit total al familiei de peste 18.000 de lei.

Fuga după doi iepuri

Luminiţa Iuruc a candidat în vara anului 2012 pentru Consiliul Local Valu lui Traian şi a figurat şi pe lista USL-ului pentru Consiliul Judeţean Constanţa. Deşi „a jucat la două capete”, niciun mandat de ales nu a putut fi trecut în palmaresul său. Averea acesteia era alcătuită în 2012 dintr-un teren intravilan şi o casă în Valu lui Traian. De asemenea, Iuruc are un credit bancar de 100.000 de euro, pe care trebuie să-l lichideze în anul 2027, iar venitul său în anul fiscal 2011 a fost de 30.000 de lei.

Potenţial consilier judeţean

Fost inspector şcolar general adjunct, acum profesor la Grupul Şcolar Industrial Energetic Cernavodă, Adriana Veronica Gheorghe ar putea avea şansa de a ajunge şi consilier judeţean. În primăvara lui 2012, Gheorghe era preşedinte al Asociaţiei Sportive Mens Sana din Cernavodă, iar pe linie de partid, era vicepreşedinte al filialei PSD Cernavodă şi membru în Comisia de Etică şi Litigii a Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa.
Familia Gheorghe deţinea, în 2012, un teren agricol la Cernavodă, două apartamente în Constanţa, dar şi două autoturisme dobândite în leasing. În acelaşi an, aceasta a trebuit să achite un credit bancar contractat în anul 2007, în valoare de 336.000.000 de lei vechi, în timp ce venitul total pe anul fiscal 2011 al familiei Gheorghe a fost, conform declaraţiei de avere postate pe site-ul ANI, de peste 115.000 de lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii