Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centru medical renovat şi dotat cu cele necesare pentru locuitorii din comuna Saligny (document)

ro

03 Nov, 2018 00:00 2142 Marime text
Locuitorii din comuna Saligny vor beneficia de un centru medical reabilitat şi dotat cu cele necesare. Spaţiile actuale în care se prestează astfel de servicii sunt improprii, clădirea fiind foarte veche.
 
Primăria Saligny anunţă organizarea şi desfăşurarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Servicii de elaborare proiect tehnic şi detalii de execuţie, asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiţii «Construire şi dotare centru medical în localitatea Saligny»“. Valoarea estimată a contractului este de 67.500 de lei. Societăţile interesate de acest contract au putut depune ofertele de participare până pe data de 26.10.2018, ora 15.00. Acestea vor fi deschise în aceeaşi zi. Garanţia de bună execuţie este în cuantum de 10% din valoarea contractului fără TVA.
 
Obiectul contractului este prestarea serviciilor aferente obiectivului „Construire şi dotare centru medical în localitatea Saligny, judeţul Constanţa“, în conformitate cu cerinţele din caietul de sarcini şi studiul de fezabilitate. Durata totală de prestare a serviciilor ce fac obiectul prezentului contract este de 18 luni, fiind delimitată de cele două etape de realizare.
 
Prima etapă - PT + DE (proiect tehnic şi detalii de execuţie) presupune elaborarea documentaţiilor pentru acorduri şi avize, documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire: maximum 4 luni (2 luni pentru predarea PT şi 2 luni pentru obţinerea avizelor) calendaristice de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor, care va fi emis de achizitor după constituirea garanţiei de bună execuţie. Etapa a II-a constă în acordarea de asistenţă tehnică din partea proiectantului: minimum 14 luni (include 2 luni estimate pentru atribuirea contractului de lucrări şi 12 luni pentru execuţia şi finalizarea lucrărilor), dar nu mai devreme de data semnării procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor executate în baza documentaţiei tehnico-economice ce face obiectul prezentului contract. Obiectivul principal al investiţiei propuse este „Construire şi dotare centru medical în localitatea Saligny, judeţul Constanţa”, în vederea creşterii gradului de acoperire cu servicii publice oferite la nivelul comunei, care se înscrie în gama de măsuri obligatorii de implementat de autorităţile locale pentru a satisface obiectivele stabilite la nivel naţional.

Responsabili de atribuirea licitaţiei

Persoanele cu funcţie de conducere din cadrul autorităţii contractate, responsabile de atribuirea licitaţiei, sunt: Ion Beiu - primar, Nicolae Ţeleneanu - viceprimar/preşedinte comisie de evaluare, Ionuţ Irinel Ifrim - furnizor de servicii auxiliare, Dhara Capital Consulting SRL, Costache Florentina - furnizor de servicii auxiliare, Dhara Capital Consulting SRL, Constanţa Sibisanu - contabil, Irina Mâniosu - secretar/membru comisie de evaluare, Florentina Latea - inspector/membru comisie de evaluare, Lenuţa Simion - inspector/membru comisie de evaluare, Marinel Iuliana - inspector/membru comisie de evaluare, Ştefania Mirela Grosu - referent/membru supleant comisie de evaluare, Aida Ticulan - inspector/membru supleant comisie de evaluare, Ştefan Cojoc - consilier local, Elena Cornelia Crăciunescu - consilier local, Vasile-Viorel Dobrescu - consilier local, Ioan Guţă - consilier local, Ion Marin - consilier local, Iuliana Mihon - consilier local, Mihail Mircea Predescu - consilier local, Vasilica Popa - consilier local, Ştefan Sârbu - consilier local, Fănel Smarandache - consilier local.  Persoane autorizate să asiste la deschiderea ofertelor sunt: Ţeleneanu Nicolae, Miniosu Irina, Latea Florentina, Marinel Iuliana, Simion Lenuţa, Costache Florentina.

Condiţii pentru ofertanţi

Ofertanţii trebuie să fi prestat servicii similare cu cele care fac obiectul contractului, în ultimii 3 ani, în valoare de cel puţin 40.000 lei fără TVA, valoare care se poate demonstra prin însumarea valorilor serviciilor prestate la nivelul unuia sau al mai multor contracte. Se menţionează că cei 3 ani se vor calcula prin raportare la data limită de depunere a ofertelor prevăzută iniţial în anunţul de participare simplificat, fără a fi afectată de eventualele decalări ale datei-limită de depunere a ofertelor.

Oportunitatea implementării proiectului

Implementarea acestui proiect va asigura spaţiile necesare prestării serviciilor medicale necesare pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor comunei; va contribui la creşterea calităţii serviciilor medicale prin supravegherea continuă a stării de sănătate a pacienţilor; la reducerea timpului de intervenţie medicală de la solicitarea acesteia; la reducerea aglomerării pacienţilor în cabinetele medicale din Cernavodă, Medgidia sau Constanţa; la reducerea costurilor de transport pentru locuitorii comunei.
 
Oportunitatea implementării proiectului este susţinută de creşterea numărului de locuitori ai comunei în ultimii 10 ani. În prezent, cabinetul medical în care se desfăşoară activitatea curentă este amplasat într-o clădire veche, improprie desfăşurării unei astfel de activităţi. La nivelul Primăriei comunei Saligny, s-au efectuat monitorizarea dezvoltării localităţii şi din centralizarea solicitărilor populaţiei, rezultând astfel necesitatea asigurării unor spaţii medicale pentru următoarele specialităţi medicale: medicină de familie; pediatrie; cardiologie; stomatologie; farmacie; kinetoterapie. Pe termen mediu şi lung se estimează că toţi locuitorii (aprox. 2.400 în prezent) vor beneficia de serviciile medicale oferite de centrul medical.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii