Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce îi propune consilierul judeţean Mihai Petre lui Nicuşor Constantinescu Va primi medicul Pesamosca titlul de cetăţean de onoare al judeţului?

ro

19 Sep, 2011 01:00 2165 Marime text
proiecte_Mihai_Petre_-__CJC_Mihai_Petre_2.jpgLa sfârşitul săptămânii trecute, consilierul judeţean PDL Mihai Petre a transmis către conducerea Consiliului Judeţean Constanţa o listă cu propuneri de proiecte, pentru a fi analizate în vederea supunerii acestora la vot în şedinţa CJC de la finele acestei luni.

Mihai Petre nu se declară foarte încrezător în ceea ce priveşte introducerea solicitărilor transmise pe ordinea de zi a şedinţei CJC, mai ales că unele dintre propuneri sunt subiecte mai vechi, care au stârnit destul de multe controverse de fiecare dată când au fost aduse în discuţie.

Consilierul judeţean a transmis spre analiză, invocând art. 97, alineatul 2 din Legea 215/2001 republicată, opt proiecte. Una dintre propuneri face referire la un proiect de hotărâre mai vechi, care viza schimbarea denumirii Teatrului de Stat Constanţa în Teatrul de Stat „Jean Constantin" Constanţa, subiect care a creat controverse atât în rândurile conducerii de la judeţ, cât şi printre angajaţii Teatrului de Stat, care s-au împotrivit proiectului. De altfel, ulterior momentului august 2010, când proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu judeţean, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a propus organizarea unui referendum prin care cetăţenii să fie consultaţi asupra numelui pe care aceştia doresc să-l poarte Teatrul de Stat. Între timp, nu s-a mai întâmplat nimic, nici referendum nu s-a iniţiat, nici teatrul nu a primit numele actorului trecut în nefiinţă.

De pe lista proiectelor transmise de către Mihai Petre face parte şi cel referitor la atribuirea titlului de cetăţean de onoare medicului chirurg Alexandru Pesamosca, decedat la începutul acestei luni, constănţean care a dus renumele oraşului peste tot pe unde a profesat. De asemenea, democrat-liberalul propune să se schimbe denumirea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Alexandru Pesamosca" Constanţa. „Fiind un medic de renume şi pe care îl revendicăm acum ca fiind de la Constanţa, cred că ar fi normal să se întâmple acest lucru". De altfel, sondarea opiniei publice în ceea ce priveşte acordarea acestui titlu reputatului medic am făcut-o chiar noi, pe site-ul ZIUA de Constanţa, foarte mulţi cititori declarându-se pentru punerea în aplicare a iniţiativei legate de acordarea titlului de cetăţean de onoare medicului Pesamosca.

Proiect pentru reabilitarea bisericii Adormirea Maicii Domnului I

De asemenea, se solicită introducerea unui nou proiect care vizează acordarea unui ajutor de 300.000 de lei bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului 1", aflată în centrul oraşului, bani necesari reabilitării lăcaşului de cult, care are probleme la infrastructură. Mihai Petre a înaintat şi un proiect de hotărâre pentru alocarea sumei de 5.000 de lei Asociaţiei Nevăzătorilor din România - filiala Constanţa, cu prilejul aniversarii a 50 de ani de la înfiinţare. Consilierul judeţean mai propune ca CJC să aloce suma de 50.000 lei pentru dotarea fiecărei biblioteci municipale, orăşeneşti şi comunale din judeţul Constanta cu operele complete ale lui Mihai Eminescu, dar şi a unei alte sume de bani pentru ajutarea familiei Mustafa pentru tratamentul minorului Mustafa Omar Ali, diagnosticat cu osteogeneza imperfectă în formă gravă. Nu în ultimul rând, Mihai Petre propune alocarea sumei de 3.000 de lei elevei Ioana Olăraşu din Mangalia pentru că este singura constănţeancă ce a obţinut media 10 la Bacalaureat în sesiunea din iunie 2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii