Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadou pentru toţi locuitorii, cu ocazia Zilelor Comunei Piaţa agroalimentară „9 Mai“, inaugurată la Lumina (galerie foto)

ro

12 May, 2014 00:00 3009 Marime text
Dans, muzică şi voie bună. Localnicii din Lumina au sărbătorit, sâmbătă şi duminică, Zilele Comunei. Anul acesta, s-a împlinit un sfert de veac de când a fost înfiinţată, ca unitate administrativ-teritorială, comuna Lumina, iar evenimentul nu avea cum să treacă fără a fi marcat cum se cuvine de către locuitorii ei. Importanţa aniversării a fost dublată de inaugurarea pieţei agroalimentare, obiectiv la care s-a lucrat intens, acesta fiind un vis devenit realitate atât pentru aleşii locali, dar mai ales pentru locuitorii şi producătorii din localitate. „A fost o dorinţă devenită realitate aceea de a inaugura piaţa agroalimentară în aceeaşi zi cu sărbătoarea comunei. Se numeşte Piaţa agroalimentară «9 Mai» întrucât, la această dată, comuna noastră aniversează 25 de ani de la înfiinţare, iar un cadou mai potrivit de care să se bucure toţi locuitorii nu poate fi decât acesta. Piaţa adăposteşte opt spaţii comerciale şi mai multe tarabe unde îşi desfăşoară activitatea agenţii economici şi producătorii locali de pe raza comunei“, a declarat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru.

La momentul inaugural au luat parte, la invitaţia gospodarului-şef, şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir şi Cristian Darie. Petrecerea s-a întins pe parcursul a două zile. Sâmbătă, după inaugurarea pieţei, spectacolul, prezentat de Mirela Pană, i-a adus în scenă pe cei din Fanfara RAJA, Ansamblul „Luminiţe Dobrogene“, Ansamblul „Româncuţa“, Formaţia de Dans Sportiv „In Dance“, Kiri Band, Ştefania Rareş, Ionuţ Petreaca, Ansamblul „Cansu“ din Techirghiol, Ion Amititeloaie, Ansamblul „Dobrogeanca“ din Ovidiu, Mariana Edulescu, Ansamblul „Pandelaşu - Prodan“, Ionuţ Galani şi grupul „Asteria“. De menţionat este şi faptul că sărbătoarea a început încă de dimineaţă, cu desfăşurarea „Crosului Primăverii“, unde au participat, spre bucuria organizatorilor, peste 600 de tineri.

Câţiva nori de ploaie s-au abătut asupra comunei în timpul festivităţilor, dar buna dispoziţie nu a fost alungată, spectacolul antrenant ţinându-i în priză pe cei veniţi să îşi vadă artiştii îndrăgiţi. A doua zi de sărbătoare a debutat cu bine-cunoscutele lupte tradiţionale tătăreşti. Spectacolul s-a mutat apoi din nou pe scenă, unde au evoluat Grupul „Luminiţele“ din localitate, Grupul „Muguraşii“ din Ovidiu, Ansamblul „Armânamea“ şi Ansamblul „Dobrogeanca“ din Ovidiu. Au răspuns prezent invitaţiei şi Sorin Şuteu, Cabaret Unique, alături de Mirela Pană, Grupul „Dance to the Beat“ din Lumina, Ion Drăgan, Nicu Mata, Orchestra Fundaţiei „Fantasio“, Grupul „Audeo“ din Cernavodă, Kiri Band şi Cozma Band. „Mulţi dintre artiştii care au susţinut spectacolul sunt vechi prieteni ai comunei, care au vrut să fie alături de noi la ceas aniversar. Costul festivităţilor nu a depăşit modica sumă de 20.000 de lei“, a mai declarat primarul Dumitru Chiru.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii