Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Ce spune Ion Oprea, primarul comunei „Avertisment verbal“ de la Curtea de Conturi pentru UATC Săcele, din județul Constanța! (DOCUMENT)

ro

05 May, 2022 00:00 1930 Marime text
  • Informația este cuprinsă în raportul Curții de Conturi privind finanțele publice locale pe anul 2020, la nivelul județului Constanța, ce poate fi consultat în Secțiunea Document.
  • Contactat telefonic, Ion Oprea, primarul comunei Săcele, a declarat pentru ZIUA de Constanța că nu au fost descoperite abateri însemnate în timpul controlului Curții de Conturi și că, totodată, este mulțumit de activitatea instituției pe care o conduce.
  • „După cum ați văzut în raport, nu au fost menționate abateri grave sau însemnate în legătură cu UAT Săcele, așa încât eu sunt mulțumit de activitatea instituției pe care o conduc. Totodată, vreau să reamintesc că nici în urma controalelor din anii precedenți nu au fost constatate abateri sau nereguli și cred că suntem un model pentru ceilalți“, a spus primarul Ion Oprea.
 
Comuna Săcele, din județul Constanța, a primit „avertisment verbal“ de la auditorii Curții de Conturi, prin Camera de Conturi Constanța, în urma controlului efectuat la această entitate.
 
Informația este cuprinsă în raportul Curții de Conturi privind finanțele publice locale pe anul 2020, la nivelul județului Constanța.
 
Se arată în datele oficiale că la anumite entități, printre care și Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Săcele, „Camera atrage atenția asupra unei probleme legate de modul de respectare a prevederilor legale referitoare la exactitatea și realitatea datelor reflectate în situațiile financiare precum și la calitatea gestiunii patrimoniului“.
 
Contactat telefonic, Ion Oprea, primarul comunei Săcele, a declarat pentru ZIUA de Constanța că nu au fost descoperite abateri însemnate în timpul controlului Curții de Conturi și că, totodată, este mulțumit de activitatea instituției pe care o conduce.

„După cum ați văzut în raport, nu au fost menționate abateri grave sau însemnate în legătură cu UAT Săcele, așa încât eu sunt mulțumit de activitatea instituției pe care o conduc. Totodată, vreau să reamintesc că nici în urma controalelor din anii precedenți nu au fost constatate abateri sau nereguli și cred că suntem un model pentru ceilalți“, a spus primarul Ion Oprea.
 
În documentul oficial se mai arată, legat de mai multe entități controlate, printre care și UAT Săcele, că „auditorii publici externi au adus la cunoștința reprezentanților entităților verificate prevederile legale încălcate, iar în baza Legii nr.98/2016 a achizițiilor publice, a Legii contabilității nr.82/1991 coroborate cu prevederile O.G nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, au aplicat următoarele sancțiuni contravenționale unităților administrativ teritoriale verificate, reprezentați prin ordonatorii de credite: «avertisment verbal»“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
UAT Fântânele a contestat în instanță o decizie a Curții de Conturi. Auditorii financiari hotărâseră amendarea comunei
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii