Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea ţărănistului Tudorel Chesoi a sporit cu o casă (document)

ro

25 Jul, 2014 00:00 3212 Marime text
Pe site-ul Primăriei Constanţa au fost postate, cu o întârziere de peste o lună, ce-i drept, cele mai recente declaraţii de avere ale aleşilor locali constănţeni. Aşa cum se poate observa, agoniselile unora dintre consilierii din Consiliul Local Municipal Constanţa au suferit modificări. Este şi cazul ţărănistului Tudorel Chesoi.

Astfel, acesta deţine, ca şi până acum, un teren intravilan în suprafaţă de 705 mp, dobândit în 2005, prin cumpărare. Comparativ însă cu declaraţia de avere completată pe 11 iunie 2013, în noua declaraţie a consiliului local PNŢCD, din 11 iunie 2014, figurează o casă de locuit dobândită anul acesta, prin construire, în suprafaţă de 416 mp.
La rubrica „Bunuri mobile“, şi în cea mai recentă declaraţie de avere a lui Tudorel Chesoi regăsim un autoturism Dacia Logan, dobândit prin credit bancar. Ţărănistul nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică.

O altă deosebire identificată între cele două declaraţii de avere la care facem referire constă în activele financiare ale consilierului. Tudorel Chesoi are, acum, un depozit bancar de 22.000 de lei şi un cont curent de 1.842 de lei, ambele la OTP Bank Constanţa. Depozitul bancar a fost deschis în 2014, însă contul curent, încă din 2011, aşa cum se menţionează în declaraţie. În această situaţie, se impune întrebarea: de ce nu figurează acest cont şi în declaraţia de avere din iunie 2013?

În ceea ce priveşte plasamentele şi investiţiile directe, în declaraţia de avere a consilierului local constănţean se precizează faptul că deţine părţi sociale în SC Andalex SRL şi în SC Trompy Company SRL, dar şi că a acordat împrumuturi în nume personal acestor două firme, în valoare de 20.702,62 de lei, de 24.323,42 de lei, respectiv de 1.000 de lei.
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, consilierul local PNŢCD nu are nicio datorie.
În ceea ce priveşte veniturile, Tudorel Chesoi a obţinut de la SC Andalex SRL, în anul fiscal anterior completării celei mai recente declaraţii de avere, un salariu de 15.012 lei. Soţia sa a avut, de la aceeaşi firmă, un salariu de 16.287 de lei. Ea a încasat venituri şi de la SC Trompy Company SRL, în valoare de 1.764 de lei. Nu mai puţin important, soţia sa a obţinut, de la SC Andalex SRL, dividende în valoare de 123.600 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii