Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost puse bazele transportului public de persoane metropolitan. CT BUS va deservi și localitățile Cumpăna, Valu lui Traian, Năvodari și Ovidiu

ro

08 Jun, 2023 00:00 7866 Marime text
  • A fost semnat actul constitutiv al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Transport Public Constanța
  • Documentul a fost parafat de primarii municipiului Constanța, orașelor Năvodari și Ovidiu și comunelor Cumpăna și Valu lui Traian, care devin astfel membri fondatori ai Asociației
  • Prin acest document se pun bazele transportului public de persoane metropolitan cu autobuzele CT BUS
  • În luna februarie 2023, actul constitutiv și statutul asociației au fost supuse modificării
  • Prin înființarea ADI Transport Public Constanța și delegarea serviciului de transport către CT BUS se creează condițiile pentru decongestionarea traficului rutier la ore de vârf între municipiul Constanța și localitățile limitrofe
 

Marți, 6 iunie a.c. a fost semnat actul constitutiv al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Transport Public Constanța.

Documentul a fost parafat de primarii municipiului Constanța, orașelor Năvodari și Ovidiu și comunelor Cumpăna și Valu lui Traian, care devin astfel membri în Adunarea Generală a Asociației.

Prin acest document se pun bazele transportului public de persoane metropolitan cu autobuzele CT BUS.

În luna februarie 2023, actul constitutiv și statutul asociației au fost supuse modificării.


 
Obiectivele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanţa”


Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanţa” trebuie să elaboreze și să aprobe strategia de dezvoltare a serviciului de transport public local, pe raza administrativ teritorială a membrilor Asociației, să monitorizeze derularea proiectelor de investiții în infrastructura tehnico-edilitară aferentă serviciului de transport public local, să fie un partener activ pentru autoritățile administrației publice locale în ceea ce privește aspectele de dezvoltare și de gestiune a serviciului de transport public local, să elaboreze și să aprobe caietul/caietele de sarcini și regulamentul/regulamentele serviciului de transport public local și toate documentațiile de atribuire a contractului/contractelor de delegare, să stabilească condițiile de participare și criteriile de selecție a operatorilor, conform legislației achizițiilor publice în vigoare și să încheie contractul/contractele de delegare cu operatorul, în numele și pe seama unităților administrativ-teritoriale membre implicate în furnizarea în comun a serviciului de transport public local, să monitorizeze executarea contractului/contractelor de delegare, să aplice penalitățile contractuale și să identifice și orice oportunitate de creștere a finanțării proiectelor de investiții în infrastructura tehnico-edilitară aferentă Serviciului de transport public local.
 

Amintim, Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat, în ședința de la sfârșitul lunii ianuarie 2023, proiectul constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanţa”, hotărâre așteptată de toți edilii localitățile cuprinse în zona metropolitana a Constanței, care doresc să implementeze acest proiect încă din anul 2020.
 
Constituirea Asociației vine după ce, anul trecut, Primăria Municipiului Constanța a derulat un studiu privind oportunitatea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară cu rol în exercitarea atribuțiilor legale în domeniul serviciilor de transport public local la nivelul Zonei Metropolitane Constanța.



Prin înființarea ADI Transport Public Constanța și delegarea serviciului de transport către CT BUS se creează condițiile pentru decongestionarea traficului rutier la ore de vârf între municipiul Constanța și localitățile limitrofe.

Sediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară-Transport Public Constanța este pe strada Răscoala din 1907 nr. 4, parter.

Mariana Gâju, primar Cumpăna – „Vom avea transport Constanța-Cumpăna cu autobuze CT BUS”
 
Mariana Gâju, primar Cumpăna consideră că „transportul metropolitan este o dorință a locuitorilor din toate localitățile semnatare și, desi a trecut mult timp, timp în care mulți dintre locuitori și-au pierdut speranța, putem spune că lucrurile merg în linie dreaptă - Vom avea transport Constanța-Cumpăna cu autobuze CT BUS”.

 
Florin Chelaru, primar Năvodari – „Intrăm astfel în linie dreaptă cu reintroducerea Liniei 23”

Și primarul de la Năvodari, Florin Chelaru spune că „CT BUS va ajunge la Năvodari prin reintroducerea liniei 23 care va fi deservită de autobuze electrice”.
 
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

S-a semnat actul constitutiv al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Transport Public Constanța

Se pun bazele transportului metropolitan. Consilierii locali constănțeni, chemați să voteze înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Constanța (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii