Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:04 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asfaltările, prioritate pentru 2016 în mediul rural

ro

26 Dec, 2015 00:00 1732 Marime text
Asfaltarea străzilor continuă să rămână o problemă nerezolvată, cu preponderență în mediul rural. Dar, cum anul electoral 2016 se apropie și majoritatea edililor șefi în funcție vor să-și prelungească mandatele, cu siguranță se vor axa pe efectuarea unor lucrări cu impact în rândul comunităților pe care le conduc, deci asfaltările vor continua cel mai probabil într-un ritm mult mai alert.

Comuna Corbu a avut ghinionul ca în anul 2015 să fie lovită de o viitură care a distrus o parte din infrastructura rutieră. Totuși, cu bani din bugetul local și de la Consiliul Județean Constanța s-a reușit refacerea, în mare parte, a zonei afectate de furia apelor.

Primarul comunei, Marian Gălbinașu, susține că proiectul de asfaltare a străzilor este în plină derulare, parte din el urmând să se realizeze anul viitor. ”În prima etapă au fost asfaltați 4,2 kilometri de drum, printre străzile finalizate fiind și Vasile Sasu, iar costurile s-au ridicat la șapte milioane de lei. Banii pentru această etapă au fost alocați din bugetul local”, a precizat edilul șef al comunei Corbu.

Întrucât, în scurt timp, starea vremii nu va mai permite efectuarea lucrărilor de asfaltare, autoritățile locale vor continua proiectul în primavara anului 2016. ”Sper ca acest proiect de suflet să se multiplice la nivelul întregii comune. Ne dorim ca în anii viitori toate străzile din localitate să arate cel puțin asemenea celor finalizate”, a menționat primarul Marian Gălbinașu.

Dacă o va tine tot așa, peste câțiva ani, edilul șef ar putea să-și îndeplinească un deziderat mai vechi, care a fost și slogan de campanie electorală: ”Marian Gălbinașu face Corbu ca orașul!”.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii