Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:41 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anul 2016, sub semnul problemelor la Hârşova Spitalul Orăşenesc, în imposibilitate de a mai trata pacienţii

ro

21 Jan, 2016 00:00 1915 Marime text


Noul an este întâmpinat cu greutăţi în oraşul Hârşova. Spitalul Orăşenesc se află într-o situaţie disperată: nu mai poate trata pacienţii din cauza faptului că a efectuat mai multe servicii medicale decât prevede contractul încheiat cu CJAS. Pentru ca locuitorii oraşului să beneficieze în continuare de asistenţă medicală, Primăria sponsorizează din bugetul propriu activitatea unităţii sanitare.
 
„10 miliarde de lei valorează serviciile medicale prestate în anul 2015 de spitalul oraşului, confirmate de CJAS (n.r. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate) şi CNAS (n.r. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate). Este o politică aberantă care tronează într-un sistem medical românesc bolnav, potrivit căreia decontarea serviciilor se face după număr, ca şi când oamenii s-ar îmbolnăvi după număr“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.


 
Gospodarul-şef mai spune că administraţia publică locală va da în judecată CJAS-ul şi CNAS-ul, pentru recuperarea banilor ce reprezintă plata muncii efectuate de cadrele medicale. În acest sens, Primăria Hârşova a contactat deja o casă de avocatură, de la care aşteaptă răspuns. Primarul mai spune că, în acest moment, instituţia pe care o conduce asigură alimente şi medicamente pentru pacienţii spitalului. 
 
Şi pentru că zăpada a pus stăpânire pe tot judeţul Constanţa, autoritatea publică locală din Hârşova se îngrijeşte ca în cursul acestei luni să asigure combustibil tuturor unităţilor şcolare şi preşcolare din oraş. Astfel, creşa, patru grădiniţe, trei şcoli şi cele două licee din oraş vor avea pline stocurile de combustibil în următoarea perioadă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii