Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI îl consideră incompatibil Averea lui Radu Constantin, primarul fără interese al comunei Amzacea (documente)

ro

05 Aug, 2013 00:00 4734 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că o serie de foşti şi actuali primari şi viceprimari din judeţul Constanţa se află în stare de incompatibilitate „ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interes local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor”. Sunt însă şi aleşi locali din judeţul Constanţa care au intrat în atenţia Agenţiei de Integritate pentru un presupus conflict de interese şi pentru o presupusă infracţiune de fals în declaraţii.

Aşa cum am anunţat, cotidianul ZIUA de Constanţa va prezenta, în fiecare ediţie, averea şi interesele acestor aleşi locali. Continuăm astăzi cu social-democratul Radu Constantin, primarul comunei Amzacea. Potrivit declaraţiei de avere completate pe 28 iunie 2012, şeful administraţiei publice locale deţine trei terenuri intravilane, în suprafaţă de 150, 130 şi respectiv 200 de metri pătraţi. Radu Constantin are, de asemenea, o casă de locuit în Constanţa, dobândită prin moştenire, căreia i se adaugă încă două case, fără însă a se menţiona unde sunt situate acestea.

În ceea ce priveşte bunurile mobile, în declaraţia de avere a primarului din localitatea Amzacea figurează un autoturism Seat. Radu Constantin nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.
Primarul comunei Amzacea nu are conturi şi depozite bancare, nici plasamente şi investiţii directe. Are, în schimb, datorii: un credit în valoare de 72.000 lei, contractat în 2009, scadent în 2015.
Ca primar, Radu Constantin a încasat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, un salariu de 27.404 lei. În aceeaşi declaraţie figurează şi pensia primarului, de 12.000 lei, dar şi a soţiei sale, în valoare de 8.400 de lei.
Conform declaraţiei de interese, depusă la aceeaşi dată, Radu Constantin nu are niciun interes.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii