Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:19 18 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Aleşii locali se pregătesc pentru „Ziua comunei Lumina“ Peste exact o lună va fi inaugurată piaţa agroalimentară din localitate

ro

10 Apr, 2014 00:00 1182 Marime text
Aleşii locali lucrează intens la organizarea Zilei comunei Lumina, sărbătoarea câmpenească ce va avea loc pe 10 mai. „Tot atunci se va inaugura şi piaţa agroalimentară a comunei. Terenul pe care aceasta este amplasată aparţine Consiliului Local Lumina. Piaţa are o suprafaţă construită la sol de 400 mp şi este realizată din arce de lemn îmbinate cu plăcuţe. Învelitoarea este din ţiglă metalică roşie. Funcţiunile construcţiei sunt dispuse astfel: şapte magazine, un birou administrativ, două grupuri sanitare, spaţiu pentru amenajare tarabe-fructe şi legume“, a spus gospodarul-şef de la Lumina, Dumitru Chiru. „Lucrările pentru acest proiect au fost suportate în întregime din bani de la bugetul local, valoarea sa fiind de aproximativ 500.000 de lei.

Cu această sumă am amenajat în totalitate clădirea, astfel că cei peste 200 de producători locali îşi vor putea expune şi depozita marfa în cele mai bune condiţii. Vorbim atât despre tonetele pentru fructe şi legume, cât şi despre magazinele de lactate, pescărie sau carmangerie“. Aşadar, în scurt timp producătorii din localitate vor avea, chiar la ei acasă, un loc bine amenajat, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze cu marfa către pieţele din oraşele învecinate.
„La sărbătoarea comunei noastre, care coincide cu inaugurarea pieţei, vom organiza o petrecere câmpenească, unde vom avea invitaţi din toată regiunea. Ansambluri de muzică şi dansuri ale Caselor de Cultură din judeţ, dar şi interpreţi de muzică populară din Dobrogea vor veni pentru a le cânta şi a-i încânta pe cei din comuna noastră“, a mai spus primarul Chiru.

Ti-a placut articolul?

Comentarii