Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:16 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleşii locali de la Cernavodă discută despre reîntoarcerea Marianei Mircea Centru social şi ajutoare pentru sinistraţii din Columbia şi pentru alte familii nevoiaşe

ro

02 Jul, 2014 00:00 1202 Marime text
Consilierii locali din Cernavodă s-au reunit, la începutul acestei săptămâni, în şedinţă ordinară. Ei au dezbătut 21 de proiecte de hotărâre, precum şi diverse chestiuni precum Agenda Primarului şi priorităţile oraşului, dar şi două solicitări înaintate de fostele consiliere locale Mariana Mircea şi Gabriela Răducanu. Cele două au obţinut în instanţă dreptul de a-şi continua mandatele de consilieri locali câştigate în urma alegerilor locale din 2012, după ce, la sfârşitul lunii martie, aleşii locali din Cernavodă au hotărât excluderea lor din rândul consilierilor. Ele au fost atunci înlocuite de către Alexandru Ionuţ Bălan şi Marius Spânoche, ambii supleanţi pe listele PSD. În luna mai, Tribunalul Constanţa a admis cererea celor două de anulare a hotărârilor de Consiliu Local, din dosarul nr. 2778/118/2014 al reclamantei Mariana Mircea, respectiv 2776/118/2014, al Gabrielei Răducanu. „Tot ceea ce ştiu este că s-a adus la cunoştinţa consilierilor locali cele menţionate, s-au purtat discuţii, însă s-a decis amânarea hotărârii pentru viitoarea şedinţă de Consiliu Local, din luna iulie. Nu am dorit să iau parte la discuţiile celor din PSD, mai întâi aceştia trebuie să îşi clarifice situaţia din partid şi nu sunt în măsură să mă pot pronunţa“, a declarat edilul-şef al oraşului Cernavodă, Gheorghe Hânsă. De cealaltă parte, Mariana Mircea susţine că „există hotărârea judecătorească irevocabilă dată de magistraţii Tribunalului Constanţa la sfârşitul lunii mai, treburile sunt clare, nu mai există loc de discuţii“.

Consiliul Local vrea să prevină abandonul şcolar


În altă ordine de idei, consilierii au dezbătut şi o serie de proiecte sociale, printre care cel care prevede construirea unui „imobil pentru servicii sociale“ în fosta casă parohială aflată în curtea Bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Astfel, a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care un imobil format din teren şi clădire, situat pe strada Mircea cel Bătrân nr.3 trece din administrarea Bisericii Ortodoxe Române în cea a Consiliului Local Cernavodă, în vederea reabilitării şi stabilirii destinaţiei menţionate mai sus. „Mulţi dintre copiii care provin dintr-o familie cu o situaţie materială precară renunţă la şcoală pentru că nu au posibilitatea de a-şi cumpăra rechizite sau haine. De aceea, am decis să realizăm acest centru, unde copiii care provin din medii defavorizate să primească o masă caldă, cu condiţia de a-şi continua studiile. De asemenea, şi aici vom interveni şi le vom acorda toate cele necesare astfel încât să nu neglijeze actul educaţional, iar Biserica se va ocupa de furnizarea şi pregătirea hranei“, a declarat primarul Gheoghe Hânsă.
Administraţia locală a iniţiat, de altfel, multiple demersuri pentru achiziţionarea unui imobil de peste 80 de locuinţe sociale, inclusiv pentru cele 12 familii sinistrate în urma incendiului din cartierul Columbia, dar şi pentru alte familii nevoiaşe. Până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a imobilului de locuinţe din cartierul Columbia, autoritatea locală sprijină în continuare sinistraţii, având în vedere costurile lunare de întreţinere, care sunt estimate la şapte mii de lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii