Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:19 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleşii locali Andrei Popescu şi Romeo Rezeanu şi-au depus rapoartele de activitate

ro

31 May, 2017 00:00 3128 Marime text
Potrivit Legii administraţiei publice locale şi a statutului aleşilor locali, aleşii sunt obligați să-şi depună rapoartele de activitate anual, până la data de 31 martie a anului următor. Există şi o altă categorie de consilieri, care susţin că îşi vor depune rapoartele de activitate la un an de la data validării mandatelor, adică în luna iunie. 

Andrei Popescu, interesat de cheltuirea banului public 

Alesul local independent Andrei Popescu scrie în raportul de activitate că a participat la 9 din cele 9 şedinte de consiliu organizate în perioada aferentă raportului. Popescu este membru în Comisia nr. 5 - Comisia pentru administraţie publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi a libertăţilor cetăţeanului. De asemenea, a participat la lucrările Comisiei de Ordine Publică şi Siguranţă şi în Comisia SPAS legată de alocarea banilor către fundaţii. „M-am aflat în mijlocul oamenilor, le-am preluat şi rezolvat sesizările, în ciuda faptului că sediul Primăriei / Consiliului Local nu dispune de spaţii desemnate organizării audienţelor. În acest fel, mi-am exercitat datoria faţă de cetăţeni, informându-i în legătură cu problemele legate de cheltuirea banului public”, susţine Popescu în raportul de activitate.
În calitate de reprezentant al autorităţii locale, alesul local, a participat la şedinţele Consiliilor de Administraţie ale Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, Liceului Teoretic „Traian“, Liceului Teoretic „Virgil Madgearu“ şi Şcolii Gimnaziale „Marin lonescu Dobrogianu“.

Rezeanu de la PNL, luări de poziţie în privinţa PUZ-urilor

Şi liberalul Romeo Rezeanu şi-a depus raportul de activitate. În calitate de membru al Comisiei de specialitate nr. 2 a Consiliului Local Constanţa, acesta spune că a participat la şedinţele comisiei şi a avut multiple luări de poziţie în ceea ce priveşte conformarea PUZ-urilor la exigenţele rezultate din modificările legislative din anul 2016.

În calitate de reprezentant al Consiliului Local Municipal Constanţa, a participat la şedinţele Consiliilor de Administraţie ale următoarelor unităţi de învăţământ: Şcoala nr. 14 din Palazu Mare, Colegiul Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanţa, Liceul Tehnologic de Telecomunicaţii din Constanţa. „Am recomandat managerilor acestor unităţi de învăţământ să întocmească corect dosarele de accesare fonduri europene prin intermediul consiliului local şi a administraţiei publice locale în subordinea cărora se află. Menţionez că toate aceste trei instituţii au fost eligibile pentru modernizarea unor unităţi administrative prin fonduri europene”, arată Romeo Rezeanu în raportul de activitate. În cadrul şedinţelor Consiliului local, alesul local a luat cuvântul în calitate de lider al grupului consilierilor PNL, dar şi în calitate de membru al comisiei de urbanism. Rezeanu menţionează că a susţinut în toată această perioadă şi audienţe pentru cetăţenii municipiului la sediul PNL.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • otilia 02 Jun, 2017 19:30 Felicitari!